RECEPT: Quiche inšpirovaný Talianskom z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Quiche inšpirovaný Talianskom z Pečie celé Slovensko
  • 10.09.2022
  • Redakcia .

    • Zdieľaj:
  • 0

Hoci je quiche pochúťka z Francúzska, tento slaný koláč možno pripraviť na mnoho rôznorodých spôsobov. Napríklad sa môžete pri pečení inšpirovať aj chuťami a vôňami iných krajín. Naďa v Pečie celé Slovensko upiekla quiche inšpirovaný Talianskom. Nesmie v ňom chýbať mozzarella, parmezán či bazalka a cherry paradajky. Už sme vám narobili chúťky? Tak hor sa do pečenia!

Suroviny na cesto:

  • 280 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 170 g masla
  • 4 až 6 lyžíc studenej vody

Suroviny na plnku:

  • 150 g mozzarelly
  • 40 g parmezánu
  • 3 vajcia
  • 240 ml šľahačky
  • 1 lyžička soli
  • tymian
  • bazalka
  • čierne korenie
  • 100 g cherry paradajky

Postup na quiche inšpirovaný Talianskom:

Múku, soľ a nakrájané zmäknuté maslo dáme do robota a necháme spolu miešať do konzistencie mokrého piesku. Pridáme vodu a už len krátko zamiešame (cesto nemusí byť úplne jednotná hmota). Zabalíme do fólie a necháme odpočívať v chladničke. Následne prepracujeme, vyvaľkáme a prenesieme do formy. Popicháme a necháme vychladiť. Zakryjeme papierom, na ktorý nasypeme suchú fazuľu alebo ryžu, pečieme na 175 stupňoch asi 15 minút. Odoberieme papier so záťažou a pečieme ďalších 15 minút. Necháme vychladnúť.

Na korpus dáme nastrúhanú mozzarellu a parmezán, zalejeme šľahačkou zmiešanou s vajíčkami, soľou, tymianom, bazalkou a čiernym korením. Navrch naukladáme nakrájané paradajky a pečieme na 170 stupňoch cca 35 minút.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

RECEPT: Quiche inšpirovaný Talianskom z Pečie celé Slovensko
BEZMÄSITÉ JEDLÁ

RECEPT: Quiche inšpirovaný Talianskom z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 10.09.2022
RECEPT: Slané dobroty s prosciuttom a sušenými paradajkami z Pečie celé Slovensko
BEZMÄSITÉ JEDLÁ

RECEPT: Slané dobroty s prosciuttom a sušenými paradajkami z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 14.08.2022
RECEPT: Plnené kysnuté slané pečivo z Pečie celé Slovensko
MÄSO/HYDINA

RECEPT: Plnené kysnuté slané pečivo z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 22.08.2022