Bezlepková palacinková torta s mascarpone plnkou z Pečie celé Slovensko

Ak chcete v nedeľu pripraviť k obedu aj nejakú sladkú dobrotu, prípadne k vám má zavítať návšteva, pustite sa do prípravy palacinkovej torty. Tejto s plnkou z mascarpone nik neodolá. Dokonca si na nej môžu pochutiť aj osoby, ktoré nemôžu prijímať lepok. Recept prináša Lucka z relácie Pečie celé Slovensko. 

Suroviny na cesto:

  • 400 g gaštanovej múky
  • 400 g bezlepkovej múky
  • 750 g mlieka
  • 5 vajec
  • Štipka soli
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 škoricový cukor
  • Sódová voda podľa potreby 2-3 dl
  • Olej na potretie panvice

Suroviny na plnku:

  • 500 g mascarpone
  • 400 g creme fraiche
  • 500 ml šľahačku 40 %
  • 155 g cukor podľa chuti
  • Vanilkový cukor

+ 1 lieskovcové praliné a 6 banánov

Jedlý mach:

  • 1 vajce
  • 100 g hladkej múky
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • 30 g cukor práškový
  • 20 g medu
  • Zelené potravinové farbivo

Čokoládová obruč:

  • 100 g bielej čokolády
  • 300 g horkej čokolády

Postup prípravy palacinkovej torty:

  1. Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiešame, môžeme použiť ponorný mixér. Palacinkovú panvicu potierame jemne olejom a pečieme 30 ks palaciniek.
  2. Na krém všetko spojíme (okrem praliné a banánov) a vyšľaháme mixérom.
  3. Každú palacinku potrieme krémom, pokvapkáme praliné a naskladáme pár plátkov banánu. Palacinku zložíme do trojuholníka na ¼ ukladáme do kruhu. Na spodok a vrch použijeme celú palacinku nie poskladanú. Tento postup opakujeme kým neminieme všetky palacinky.
  4. Ingrediencie na jedlý mach spolu zmiešame a v miske zohrievame v mikrovlnnej rúre 2 minúty.
  5. Čokoládu na obruč si rozpustíme každú zvlášť. Na podložku najskôr natrieme bielu čokoládu, necháme jemne zatuhnúť. Následne rozotrieme horkú čokoládu, tiež počkáme, kým sa čokoláda zatiahne a potom obtočíme okolo obruči potiahnutej potravinovou fóliou a necháme zatuhnúť. Dozdobíme.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE