RECEPT: Čokoládová bábovka s cheesecake plnkou a višňami z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Čokoládová bábovka s cheesecake plnkou a višňami z Pečie celé Slovensko
  • 16.06.2022
  • Redakcia .

    • Zdieľaj:
  • 0

Bábovky sú veľmi vďačné múčniky. Stačí len pripraviť cesto, naliať ho do formy, upiecť a chutná dobrota je razom na svete. Čo však obyčajnú bábovku trochu vylepšiť a preniesť ju na úplne iný level. Na úplne inom leveli je dozaista aj táto čokoládová bábovka s cheesecake plnkou, višňami a višňovou omáčkou, ktorú pripravila Lucia v relácii Pečie celé Slovensko. Ak si ju chcete upiecť i vy, postupujte podľa receptu nižšie. 

Cesto:

  • 220 g hladká múka
  • 65 g kakao
  • 2 lyžičky sóda b.
  • 1 lyžička soľ
  • 350 g cukor krupica
  • 3 ks vajcia
  • 180 g kyslá smotana
  • 120 g cmar/acidko
  • 120 g olej
  • 2 lyžičky vanilkový extrakt

Náplň:

  • 250 g mascarpone
  • 1 ks vajce
  • 50 g cukor krupica
  • 1 lyžička vanilková pasta Dr. Oetker
  • 2 lyžice kukuričný škrob
  • 100 g mrazené višne

Poleva:

  • 200 g mrazené višne
  • 30 g kryštálový cukor
  • 50 ml griotka
  • 100 ml voda
  • 1 plátok želatíny

Dekorácie:

  • višne, iné bobuľové ovocie...

Koral:

  • 45 g voda
  • 20 g olej
  • 5 g múka
  • farbivo

Postup:

1. Formu vymastíme a pomúčime a zapneme rúru na 170 stupňov.
2. Plnka – v mise rozmiešame mascarpone, postupne pridávame vajce, cukor, vanilkový extrakt a kukuričný škrob. Dobre premiešame a nachystáme do cukrárskeho vrecka.
3. Pripravíme si dve misky. V jednej mise zmiešame suché prísady: múku, kakao, s.b., soľ a cukor.
4. V druhej mise vajcia, smotanu, cmar, vanilkový extrakt a olej. Dobre premiešame a vlejeme do misy so suchými prísadami. Dobre vymiešame.
5. Polovicu cesta vlejeme do formy, potom dáme krémovú náplň a višne a zalejeme to zvyšnou polovicou cesta.
6. Dáme upiecť na cca 45 min.
7. Počas pečenia si urobíme koral: zmiešame olej, vodu a múku, pridáme farbivo. Pražíme na panvici, kým sa neodparí voda a nevytvorí koral.
8. Poleva – v rajnici skaramelizujeme višne, zalejeme šťavou a griotkou. Redukujeme pár minút a potom rozmixujeme ponorným mixérom, prepasírujeme. Plátkovú želatínu na 10 min. namočíme a potom pridáme k redukcii. Necháme chvíľu vychladnúť.
9. Upečenú bábovku necháme 10 minút vychladnúť vo forme, potom vyklopíme a necháme chladiť. Polejeme polevou a dozdobíme dekoráciou, ktorú sme si nachystali počas pečenia.

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

Fašírky pečené v rúre: Inak ich pripravovať už nebudeš!
MÄSO/HYDINA

Fašírky pečené v rúre: Inak ich pripravovať už nebudeš!

  • 0
  • 04.03.2022
Recept na fantastické bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou
MÄSO/HYDINA

Recept na fantastické bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou

  • 0
  • 29.05.2022
Slaný koláč z mletého mäsa – oplatí sa vyskúšať!
MÄSO/HYDINA

Slaný koláč z mletého mäsa – oplatí sa vyskúšať!

  • 0
  • 21.05.2022