Čokoládová torta s marakujovou plnkou z Pečie celé Slovensko

Kto by nemiloval čokoládu? Samozrejme, nájdu sa i takí, ktorí fandia iným príchutiam, no chuť čokolády patrí dozaista k tým najobľúbenejším. Ak patríte medzi fanúšikov čokolády, určite neodoláte čokoládovej torte s čokoládovou plnkou. A aby to nebolo len o čokoláde, na osvieženie pridáme aj marakujovú plnku. Tak takúto dobrotu upiekla v Pečie celé Slovensko súťažiaca Dominika. A vy si ju môžete upiecť tiež. 

Suroviny na cesto:

  • 7 vajec
  • 210 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • 140 g kryštálového cukru
  • 100 g horkej čokolády 54 %
  • 30 g masla
  • 1 prášok do pečiva
  • Štipka soli

Marakujová plnka:

  • 85 g vajec
  • 136 g marakujového pyré
  • 51 g kryštálového cukru
  • 2 plátky želatíny
  • 135 g masla

Čokoládová plnka:

  • 750 g horkej čokolády 54 %
  • 375 ml smotanovej šľahačky 33 %
  • 110 g masla
  • 100 g kryštálového cukru

Na ozdobenie:

  • Jedlé žlté kvety
  • 100 g bielej čokolády (peniažky)
  • 4 bielky
  • 250 g kryštálového cukru
  • 0,5 dl vínneho octu
  • 1 plátok jedlého zlata
čokoládová torta s marakujou

Zdroj: Pečie celé Slovensko

Postup prípravy čokoládovej torty:

  1. Najprv si nad parou rozpustíme čokoládu s maslom a necháme trochu vychladnúť. Bielky oddelíme od žĺtok a žĺtka vmiešame metličkou do vychladnutej čokolády s maslom.
  2. V kuchynskom robote vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom. Keď budeme mať tuhý sneh pomaly metličkou vmiešame čokoládovo-žĺtkovú zmes. Musíme si dávať pozor, aby nám sneh nespadol.
  3. Múku, kakao, soľ a prášok do pečiva preosejeme cez sito a primiešame pomaly k zmesi. Cesto dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 170 stupňov cca 35-40 min.
  4. Kým sa korpus pečie, pripravíme si čokoládový a marakujový krém. Marakujový krém si pripravíme tak, že želatínu dáme napučať do studenej vody. Do hrnca nalejeme marakujové pyré, cukor, vajcia, a za stále miešania privedieme k 84 stupňov. Pridáme želatínu a necháme krém vychladiť na 40-50 stupňov.
  5. Na záver pomocou ponorného mixéra pridáme maslo nakrájané na kocky. Dáme stuhnúť do chladničky.
  6. Čokoládový krém si pripravíme tak, že čokoládu s maslom a cukrom dáme nad paru rozpustiť. Za stáleho miešania na záver prilejeme horúcu smotanu, premiešame aby sa nám všetko spojilo a dáme vychladiť do chladničky.
  7. Keď krém dobre stuhne, prelejeme ho do kuchynského robota a pridáme smotanovú nátierku. Robot pustíme na plné otáčky, kým sa nevytvorí tuhý krém.
  8. Upečený korpus rozdelíme na 3 časti a začíname vrstvenie. Na prvý plát nanesieme čokoládový krém a do stredu nanesieme marakujový krém, priložíme druhú časť korpusu a postup zopakujeme. Zo zvyšného krému obtrieme boky a vrch torty. Zdobíme podľa fantázie.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE