RECEPT: Čokoládovo-vanilkové tartaletky z Pečie celé Slovensko

Kombinácia vanilky a čokolády je úplná klasika, ktorej pravdepodobne nikto nič nevytkne. Veď kto by nemal rád vanilkovú alebo čokoládovú chuť? Asi len málokto. Naďa v relácii Pečie celé Slovensku stavila na túto overenú kombináciu a pripravila tieto famózne tartaletky, v ktorých na cesto navrstvila čokoládovú a orechovú ganáž a vanilkový krém. No nevyzerajú božsky a na zahryznutie? Postup prípravy nájdete nižšie!

Cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g práškového cukru
  • 125 g studeného masla
  • 1 vajce
  • štipka soli

Postup: Múku, cukor, maslo a soľ miešame v robote do konzistencie mokrého piesku, potom pridáme vajíčko a už len rýchlo zapracujeme do spojenia. Necháme chvíľu odpočívať v chlade. Následne vyvaľkáme, naplníme formičky. Dáme do chladničky na pár minút a potom hneď pečieme cca 10 minút na 180 °C.

Krém:

  • 250 ml mlieka
  • 40 g žĺtkov
  • 63 g cukru krupice
  • 25 g vanilkového pudingu
  • 25 g masla
  • 1/2 ks vanilkového struku
  • 100 g masla, rum

Postup: Z mlieka, pudingu, cukru, žĺtkov a vanilkového struku a 50 g masla uvaríme hustú kašu, ktorú po vychladnutí vyšľaháme s povoleným maslom a rumom.

Čokoládová ganáž:

  • 100 g vysokopercentnej čokolády 
  • 100 g šľahačky
  • 25 g masla

Postup: Smotanu zohrejeme spolu s maslom a touto zmesou zalejeme na kúsky nasekanú čokoládu.

Orechová griláž:

  • 100 g orechov
  • 150 g cukru
  • Soľ

Postup: Orechy opečieme v rúre na 150 stupňov cca 8-10 minút. Z cukru urobíme karamel, prisypeme orechy a soľ. Vylejeme na plech a necháme vychladnúť. Následne rozmixujeme na požadovanú veľkosť.

Na ozdobenie: Maliny, jahody, čučoriedky, lístky mäty, jedlé kvety, karamel

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE