RECEPT: Dúhová bábovka s cream cheese plnkou z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Dúhová bábovka s cream cheese plnkou z Pečie celé Slovensko
  • 19.06.2022
  • Redakcia .

    • Zdieľaj:
  • 0

Zdajú sa vám obyčajné bábovky príliš suché? V tom prípade musíte ochutnať túto lahodnú bábovku s cream cheese plnkou a citrónovou polevou, ktorá zaženie chuť na sladké a nádherne osvieži. A rozhodne jej nechýba ani šťavnatosť. Upiecť si ju môžete podľa receptu od Štefana z obľúbenej relácie Pečie celé Slovensko. 

Cesto:

  •  5 vajec
  • 280 g práškového cukru
  • 350 g polohrubej múky
  • 40 ml rastlinného oleja
  • 150 ml kyslej smotany
  • 60 g maslo
  • ½ balíčku prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 30 g sušených hrozienok
  • farbivá dr.Oetker

Cream cheese plnka:

  • 130 g cream cheese
  • 1 PL maslo
  • 30 g cukor
  • 1 ks vajce
  • 2 PL múka
  • 1 ČL vanilkový extrakt

Poleva:

  • 200 g cream cheese kocka
  • 90 g maslo
  • 200 g cukor
  • 1 ČL vanilkový extrakt
  • ½ ČL soľ
  • 1 PL citrónová šťava
  • citrónová kôra

Postup:

  1. Predhrejeme trúbu na 175 °C.
  2. Bielky so štipkou soli si vyšľaháme do tuha.
  3. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme smotanu, maslo a olej.
  4. Múku si vymiešame s práškom do pečiva a s hrozienkami.
  5. Múkovú zmes postupne primiešame do žĺtkovej zmesi a pridáme vanilkový extrakt.
  6. V poslednom kroku ručne zamiešame do zmesi bielky.
  7. Cesto na bábovku si rozdelíme na 3 časti a do každej zamiešame farbivo.
  8. Cream cheese plnku si pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencii do hladka.
  9. Do vychladenej, vymastenej a pomúčenej formy vylejeme prvú farebnú časť cesta, následne nalejeme plnku z cream cheesu, ďalej nalejeme druhej farby cesto a nakoniec tretej farby cesto.
  10. Pečieme pri 170 °C približne 45 minút.
  11. Do mixéra si dáme všetky ingrediencie na polevu a vymiešame do hladka.
  12. Následne dáme polevu stuhnúť do mrazničky.
  13. Dopečenú bábovku chvíľu vychladíme a prelejeme polevou.
  14. Nakoniec ozdobíme pomocou sprinkles.

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

Ako skladovať chlieb? Vďaka jednoduchému triku bude dlhšie čerstvý!
KUCHYŇA

Ako skladovať chlieb? Vďaka jednoduchému triku bude dlhšie čerstvý!

  • 1
  • 27.03.2022
Cícer patrí k najzdravším strukovinám. Prečo z neho variť častejšie?
KUCHYŇA

Cícer patrí k najzdravším strukovinám. Prečo z neho variť častejšie?

  • 2
  • 10.04.2022
Správna starostlivosť o plastové potravinové dózy – ako na to?
KUCHYŇA

Správna starostlivosť o plastové potravinové dózy – ako na to?

  • 1
  • 15.05.2022