Halloweenske cupcakes s karamelovou plnkou z Pečie celé Slovensko

Halloweenske cupcakes s karamelovou plnkou z Pečie celé Slovensko
  • 16.12.2022
  • Redakcia .

    • Zdieľaj:
  • 0

Tak tieto cupcakes potešia všetkých milovníkov lahodných sladkých chutí. V drobných tortičkách sa totiž ukrýva karamelová plnka, ktorá sa dokonale dopĺňa s mascarpone krémom. A nechýba ani čokoládové cesto. Túto dobrotu ozdobenú v štýle Halloween upiekla v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaca Lenka. Ako si ich vyzdobíte, je len na vás, no ochutnať ich skrátka musíte. 

Suroviny na cesto:

  • 100 g masla
  • 56 g horkej čokolády na varenie
  • 160 g hladkej múky
  • 42 g kakaa
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • ¾ ČL prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 2 vajcia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 55 g trstinového cukru
  • 120 ml mlieka

Suroviny na krém:

  • 500 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g smotany na šľahanie 40 %

Karamelová plnka:

  • 50 g kryštálového cukru
  • 23 g masla
  • 33 g smotany na šľahanie 40 %
  • 30 g bielej čokolády

Dekorácie:

  • 20 g bielej čokolády
  • 20 g mliečnej čokolády
  • Gélové farby

Postup prípravy cupcakes:

  1. Nad parou si roztopíme čokoládu s maslom. V druhej miske si vymixujeme žĺtka s cukrom.
  2. Samostatne si zmiešame všetky sypké suroviny. Do zmixovanej zmesi si primiešavame striedavo suché suroviny a mlieko.
  3. Nakoniec do zmesi prilejeme čokoládu a samostatne vyšľahané bielka.
  4. Košíky naplníme na plechu do 3/4. Dáme piecť na 170 stupňov na 18 minút.
  5. V rajničke si pripravíme karamelovú náplň. Cukor si na miernom ohni necháme rozpustiť na karamel. Následne doňho pridáme na kocky nakrájané maslo. Miešame, kým sa spojí. Keď to máme pripravené, prilejeme postupne smotanu. Troška vlejeme, zamiešame, a opakujeme. Do horúceho karamelu primiešame na malé kúsky nakrájanú bielu čokoládu. Necháme chladnúť.
  6. Čokoládové ozdoby si pripravíme tak, že si roztopíme čokoládu. Dáme do zdobiaceho vrecka, odstrihneme len malý kúsok na otvor na písanie. Na papier na pečenie si spravíme z čokolády oči, nápisy, krídla, pavučinu. Dáme zachladiť.
  7. Do upečených a vychladnutých cupcakov spravíme dieru a naplníme mierne vychladnutým karamelom.
  8. Do misky dáme všetky suroviny na krém a spolu zmixujeme asi 2 minúty. Krém si rozdelíme do menších misiek a zafarbíme gélovými farbivami. Naplníme do zdobiacich vreciek s pripravenými zdobiacimi špičkami. Cupcakes zdobíme podľa vlastných predstáv.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

RECEPT: Rozprávková torta Čin-Čin z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Rozprávková torta Čin-Čin z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 18.12.2022
Višňová torta Pat a Mat z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

Višňová torta Pat a Mat z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 26.12.2022
Bylinkovo-ovocné pralinky z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

Bylinkovo-ovocné pralinky z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 11.01.2023