RECEPT: Jahodové cakesicles s mascarpone z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Jahodové cakesicles s mascarpone z Pečie celé Slovensko
  • 31.08.2022
  • Redakcia .

    • Zdieľaj:
  • 0

Dnes si spolu pripravíme jahodové cakesicles od Mareka z relácie Pečie celé Slovensko. Pýtate sa, čo je cakesicles? U nás by sme tieto malé sladké dobroty mohli nazvať pečenými nanukmi. Sú to vlastne malé múčniky s plnkou v tvare nanukov, ktoré vás síce neosviežia, no zato rozhodne zaženú chuť na sladké. Idete do toho?

Suroviny na cesto:

  • 2 vajcia
  • 2 PL kryštálový cukor
  • 2 PL hladká múka
  • 2PL olej
  • Červené gélové farbivo
  • Jahodová aróma

Postup na cesto: Zapneme rúru a dáme vyhrievať na 200 °C. Vajíčka a kryštálový cukor dáme do misky od robota a šľaháme do peny. Pridáme hladkú múku, ktorú zľahka zapracujeme a následne olej. Vylejeme na plech a rozotrieme do hrúbky ako na veľmi tenkú roládu a pečieme.

Suroviny na jahodovú náplň:

  • 250g mrazené jahody
  • 30g kryštálový cukor
  • 1ČL agar

Postup na jahodovú náplň: Jahody dáme spolu s cukrom do hrnca a rozpustíme. Pridáme agar a necháme chvíľku prevrieť. Ponorným mixérom jahody čiastočne rozmixujeme. Necháme vychladnúť.

Suroviny na mascarpone krém:

  • 250 g Marcarpone
  • 40 g práškový cukor
  • 100 ml šľahačka 35 %

Postup na mascarpone krém: Mascarpone vymiešame spolu s cukrom. Pridáme šľahačku, ktorú len čiastočne vyšľaháme. Pridáme asi 4 PL jahodovej náplne. Premiešame.

Suroviny na polievanie a zdobenie:

  • Pralinková mliečna čokoláda
  • Pralinková horká čokoláda
  • Bio Kakaová hmota - kúsky
  • Trblietavé práškové farby – zlatá, strieborná, bordová
  • Silný alkohol s obsahom alkoholu viac ako 50 %

Postup prípravy cakesicles:

Do plastovej formy dáme mascarpone krém. Potom cesto, ktoré natrieme jahodovou náplňou, na to cesto a následne krém. Necháme dobre stuhnúť a následne namáčame do čokolády a zdobíme snehovými pusinkami.

Druhý variant: Cesto rozdrobíme a pridáme mascarpone krém a 2 polievkové lyžice jahodovej náplne. Ak je potrebné pridáme ešte viac a vypracujeme hmotu. Do silikónových foriem urobíme farbivami ornamenty, následne vylejeme formy čokoládou, takým spôsobom ako keď sa robia pralinky. Necháme vychladnúť a následne plníme hmotou, ktorú zalejeme čokoládou. Necháme stuhnúť.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

RECEPT: Lieskovoorechová bábovka s púpavou z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Lieskovoorechová bábovka s púpavou z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 18.06.2022
RECEPT: Mrkvový koláč Earl Grey s mangom z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Mrkvový koláč Earl Grey s mangom z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 31.07.2022
RECEPT: Brusnicový cheesecake z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Brusnicový cheesecake z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 29.06.2022