Linecký koláč s mandľovým krémom a ovocnou plnkou z Pečie celé Slovensko

Linecký koláč s mandľovým krémom a ovocnou plnkou z Pečie celé Slovensko
  • 19.10.2022
  • Redakcia .

    • Zdieľaj:
  • 0

Máte chuť v nedeľu upiecť nejaký koláč k popoludňajšej kávičke, alebo očakávate návštevu a rozmýšľate nad tým, čím pohostiť hostí? Lineckému koláču s mandľovým krémom a ovocnou plnkou nik nepovie nie. V relácii Pečie celé Slovensko ho upiekla súťažiaca Táňa a vy si ho môžete pripraviť podľa jej receptu. Dobrú chuť!

Suroviny na cesto:

  • 575 g hladkej múky
  • 230 g mandľovej múky
  • 230 g práškového cukru
  • 1 ČL škorice
  • ½ KL mletých klinčekov
  • 1 prášok do pečiva
  • 290 g vychladeného masla
  • 4 vajcia
  • 1 žĺtok
  • 36 g rumu
  • 2 ČL vanilkového extraktu

Mandľový krém:

  • 210 g masla izbovej teploty
  • 210 g práškového cukru
  • 210 g mandľovej múky
  • 2 vajcia
  • 23 g kukuričného škrobu

Ovocná plnka:

  • 290 g višňového pyré
  • 170 g jablkového pyré
  • 171 g kryštálového cukru
  • 17 g pektínu

Suroviny na potretie a posypanie:

  • 1 vajce
  • 30 g kryštálového cukru

Suroviny na ozdobenie:

  • 200 g malín
  • 200 g čerešní
  • 150 g čučoriedok
  • 200 g jahôd
  • 2 limetky
  • 150 g červených ríbezlí
  • 150 g černíc
koláč s ovocím

Zdroj: Pečie celé Slovensko

Postup prípravy lineckého koláča:

  1. V miske mixéra zmiešame múku, mandľovú múku, práškový cukor, koreniny a prášok do pečiva. Pridáme vychladené maslo. Potom pridáme vajíčka, rum a vanilkový extrakt.
  2. Vymiesime cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky.
  3. Na krém zmiešame maslo, mandľovú múku a cukor. Šľaháme päť minút. Potom pridáme vajcia, premiešame. Ku koncu vmiešame škrob.
  4. Na ovocnú plnku zmiešame jablkové a višňové pyré, pridáme cukor a pektín, dáme uvariť. Za stáleho miešania varíme dve minúty. Precedíme cez sito. Opäť dáme na sporák a varíme 7- 8 minút do zhustnutia.
  5. ¾ časti vychladnutého cesta rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a prenesieme do pripravenej formy pokrytej papierom na pečenie. Natrieme mandľovým krémom, naň dáme ovocnú plnku. Vrch ozdobíme mriežkou z cesta, potrieme trochou vajíčka a posypeme cukrom.
  6. Pečieme pri 180 stupňoch 30-35 minút do zlatista.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

RECEPT: Focaccia s finger foods z Pečie celé Slovensko
BEZMÄSITÉ JEDLÁ

RECEPT: Focaccia s finger foods z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 16.08.2022
RECEPT: Gruzínsko-litovské slané pochúťky chačapuri a kibinai z Pečie celé Slovensko
BEZMÄSITÉ JEDLÁ

RECEPT: Gruzínsko-litovské slané pochúťky chačapuri a kibinai z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 12.08.2022
RECEPT: Zemiakový quiche s kozím syrom z Pečie celé Slovensko
BEZMÄSITÉ JEDLÁ

RECEPT: Zemiakový quiche s kozím syrom z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 28.08.2022