Ovocné tiramisu v čokoládovej miske z Pečie celé Slovensko

Ovocné tiramisu v čokoládovej miske z Pečie celé Slovensko
  • 08.11.2022
  • Redakcia .

    • Zdieľaj:
  • 0

Tiramisu je lahodný dezert, to nemožno poprieť. No mnohí preferujú skôr sviežejšie chute, teda napríklad dezerty, ktoré v sebe ukrývajú ovocie. Ak patríte k tým, ktorí si s radosťou pochutnajú na tiramisu, no zároveň majú radi ovocie, vyskúšajte toto netradičné tiramisu od Táne z Pečie celé Slovensko. Tento fantastický dezert v sebe ukrýva chuť manga, jahody aj limetky, a to všetko v mištičke z bielej čokolády. 

Suroviny na piškóty:

  • 2 vajcia
  • Štipka soli
  • 60 g kryštálového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 15 g škrobu
  • Práškový cukor na posypanie
  • Kôra limetky

Suroviny na plnku:

  • 125 g mascarpone
  • 125 g smotany na šľahanie 33%
  • 45 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 KL vanilkovej pasty
  • 100 g mangového pyré
  • 100 g jahodového pyré

Sirup:

  • 2 ČL šťavy z limetky
  • 10 g vodky
  • 10 g práškového cukru
  • 10 g vody

Čokoládové gule:

  • 450 g bielej čokolády

Na posypanie:

  • 5 g lyofilizovaných jahôd

Ozdoba:

  • 8 jahôd
  • 1 mango
  • 8 malých jedlých kvetov

Postup prípravy ovocného tiramisu:

  1. Rozpustíme si bielu čokoládu. Nalejeme do formy a vytvoríme 16 pologúľ.
  2. Predhrejeme si rúru na 170 stupňov.
  3. Do misky dáme vajcia, soľ, cukor a vyšľaháme. Pridáme škrob, múku a zamiešame. Pridáme kôru nastrúhanej limetky. Pomocou cukrárskeho vrecka vyformujeme na plech keksíky. Dáme piecť do rúry na 12 minút.
  4. Pripravíme plnku – vaječné žĺtky nalejeme do misky, vložíme do vodného kúpeľa a varíme do 70 stupňov. Odstavíme a necháme vychladnúť. Samostatne vyšľaháme mascarpone so smotanou a zmiešame so žĺtkami. Krém je pripravený. Zmiešame limetkovú šťavu, vodku, cukor a vodu. V pripravenej zmesi namočíme keksíky.
  5. Čokoládové pologule naplníme pravidelným vkladaním piškóty, smotanovej plnky a striedavo jahodovým a mangovým pyré. Posypeme lyofilizovanými jahodami, dozdobíme kúskom manga a jahody. Na konci prikryjeme druhou polkou pologúľ a dozdobíme jedlými kvetmi.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

RECEPT: Mrkvová torta s mascarpone z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Mrkvová torta s mascarpone z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 09.08.2022
RECEPT: Malinová Rubikova kocka z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Malinová Rubikova kocka z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 07.09.2022
RECEPT: Pepermintové tiramisu s malinami z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Pepermintové tiramisu s malinami z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 30.10.2022