RECEPT: Pralinky z kávovo-rumovou a jahodovo-ginovou plnkou z Pečie celé Slovensko

Tieto čokoládové pralinky pre dospelých pripravila v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaca Lucka. A prečo pre dospelých? Pretože ukrývajú kávovo-rumovú plnku a taktiež jahodovú plnku s ginom. Takéto domáce pralinky môžete pokojne nejako pekne zabaliť a podarovať. Verte, že oslávenec z nich bude nadšený. Ako na ich výrobu? 

Suroviny na pralinky:

  • 1 kg mliečnej kvalitnej čokolády
  • 100 g kakaového masla
  • Farby na čokoládu

Kávová plnka s rumom:

  • 150 g bielej čokolády
  • 75 g smotany na šľahanie 33 %
  • 75 g masla
  • 1 PL instantnej kávy
  • 20 g rumu

Jahodová plnka s ginom:

  • 150 g bielej čokolády
  • 50 g masla
  • 50 g smotany na šľahanie 33 %
  • 10 g lyofilizovaných jahôd
  • 20 g ginu

Postup prípravy praliniek:

  1. Čokoládu si vytemperujeme v mikrovlnke na 45 stupňov a následne schladíme na pracovnú teplotu.
  2. Kakaové maslo si rozpustíme a zmiešame s farbou.
  3. Formy si dekorujeme farebným maslo, každú vrstvu necháme zatuhnúť.
  4. Vytemperovanú čokoládu nalejeme do formy, vytrasieme bublinky a čokoládu vylejeme. Vo forme nám zostane čokoládová škrupinka, ktorú necháme zatuhnúť.
  5. Kávová plnka s rumom – smotanu s maslom a kávou prevaríme a nalejeme na čokoládu. Ponorným mixérom vymixujeme, pridáme rum a hotovú plnku dáme schladiť.
  6. Jahodová plnka s ginom – smotanu s maslom prevaríme, nalejeme na čokoládu, vymixujeme, pridáme gin a rozdrvené jahody. Necháme vychladnúť.
  7. Plnenie – vychladnutú plníme do 2/3 výšky pralinky a znovu necháme jemne zatuhnúť. Pralinky uzatvárame vytemperovanou čokoládou a špachtľou stiahneme prebytočnú vrstvu.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE