RECEPT: Rakytníkové pečené nanuky pre deti z Pečie celé Slovensko

Poznáte pečené nanuky? V zahraničí sú tieto netradičné netopiace sa nanuky z cesta a plnky známe ako cakesicles. Pripraviť sa dajú na mnoho spôsobov a podávať sa môžu pri rôznych príležitostiach. Chystáte sa napríklad na piknik alebo vás čaká detská oslava? Tak neváhajte podávať napríklad aj tieto rakytníkové pečené nanuky s bielou čokoládou, ktoré v Pečenie celé Slovensko pripravila Inga. 

Suroviny na cesto:

  • 130 g cukor
  • 4 vajíčka 
  • 130 g hladká múka
  • 3 g prášok do pečiva
  • 95 g med
  • 30 g maslo
  • 20 g mlieko
  • 50 g biela čokoláda
  • 70 g kysla smotana
  • 180 g pyré rakytník
  • 60 g cukor
  • 3 g pektín

Poleva z bielej čokolády:

  • 300 g biela čokoláda
  • 15 g kakao maslo
  • 15 g slnečnicový olej

Postup prípravy pečených nanukov:

  1. Maslo, med a mlieko roztopíme. Bielky vyšľaháme spolu s polovicou cukru. Žĺtka s druhou polovicou cukru. K žĺtkam primiešame preosiatu múku a prášok do pečenia.
  2. Pridáme tekutú masu a nakoniec vmiešame bielky. Pečieme na 180 °C 10 minút.
  3. Kým sa pečie cesto, spravíme si rakytníkovú plnku. Pyré zohrejeme. Pridáme cukor s pektínom a privedieme k varu. 
  4. Roztopíme čokoládu a vymiešame s kyslou smotanou.
  5. Upečene cesto rozdrvíme a spojíme s čokoládovo-smotanovou masou. Cesto natlačíme do formičiek a dáme zmraziť.
  6. Čokoládu, olej a kakao maslo roztopíme, schladíme na izbovú teplotu a obalíme zmrazené cakesicles.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE