RECEPT: Sušienkový monument Big Ben z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Sušienkový monument Big Ben z Pečie celé Slovensko
  • 21.08.2022
  • Redakcia .

    • Zdieľaj:
  • 0

Súťažiaci v relácii Pečie celé Slovensko pripravovali aj sušienkový monument. Alenka sa rozhodla pre slávny londýnsky Big Ben. Chcete ohúriť návštevu? Tak neváhajte a pustite sa do jeho budovania tiež. Ako na to?

Svetlé sušienky:

  • 340 g maslo
  • 200 g práškový cukor
  • 520 g hladká múka

Postup: Všetko spolu zmiešame a urobíme cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke aspoň 30 minút. 

Koko sušienky:

  • 240g hladká múka
  • 120g práškový cukor
  • 100g kokos
  • 3 lyžice kakao
  • ½ prášok do pečiva
  • 1 žĺtok
  • 220g maslo
  • štipka soli
  • 1 lyžica rum

+ 100 g horká čokoláda, modelovacia hmota

Postup prípravy sušienkového monumentu

Všetko spolu zmiešame a urobíme cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke aspoň 30 minút. Z cesta vykrojíme všetky časti a pečieme ich pri teplote 170 stupňov cca. 16 minút. Pri výrobe monumentu použijeme aj roztopenú čokoládu na lepenie jednotlivých častí a modelovaciu hmotu na dotvorenie detailov.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

RECEPT: Quiche inšpirovaný Talianskom z Pečie celé Slovensko
BEZMÄSITÉ JEDLÁ

RECEPT: Quiche inšpirovaný Talianskom z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 10.09.2022
RECEPT: Slané dobroty s prosciuttom a sušenými paradajkami z Pečie celé Slovensko
BEZMÄSITÉ JEDLÁ

RECEPT: Slané dobroty s prosciuttom a sušenými paradajkami z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 14.08.2022
RECEPT: Plnené kysnuté slané pečivo z Pečie celé Slovensko
MÄSO/HYDINA

RECEPT: Plnené kysnuté slané pečivo z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 22.08.2022