RECEPT: Hrniec prstov a lebiek – vanilkovo-čokoládová torta s ovocím z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Hrniec prstov a lebiek – vanilkovo-čokoládová torta s ovocím z Pečie celé Slovensko
  • 14.08.2022
  • Redakcia .

    • Zdieľaj:
  • 0

Ak máte s pečením tort už aké-také skúsenosti, pustiť sa môžete do tejto strašidelnej dobroty. V relácii Pečie celé Slovensko ju upiekol súťažiaci Marek. Hrniec plný prstov a lebiek možno neláka na ochutnanie, no kombinácia vanilky, kakaa, kokosu a ovocia vás presvedčí a budete si dokonca pýtať aj ďalší kúsok. Hor sa do pečenia!

Suroviny na kakaové cesto (2-krát):

  • 4 vajcia
  • 4 PL cukor
  • 4 PL polohrubá múka
  • 2 PL olej
  • trocha prášok do pečiva
  • 1,5 ČL kakao

Postup: Bielky si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku spolu s kakaom a PDP. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme do okrúhlej formy asi 24-26cm. Pečieme pri 185 °C. Toto cesto urobíme ešte raz.

Suroviny na vanilkové cesto:

  • 5 vajcia
  • 5 PL cukor
  • 5 PL polohrubá múka
  • 2 PL olej
  • trocha prášok do pečiva
  • vanilkový cukor

Postup: Bielky si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom a vanilkovým cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku spolu s PDP. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme do okrúhlej formy asi 24-26cm. Pečieme pri 185 °C.

Suroviny na kokosové cesto:

  • 3 vajcia
  • 3 PL cukor
  • 1 PL hladká múka
  • 2 PL strúhaný kokos
  • 1 PL olej
  • 1 ČL kakao

Postup: Bielka si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku, kakao a kokos. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme na veľký obdĺžnikový plech. Pečieme pri 200 °C. Cesto nesmie preschnúť.

Vanilkovo-maslový krém:

  • 500 ml mlieko
  • 1 Zlatý klas
  • 1 žĺtka
  • 1 ČL hladká múka
  • 1 vanilkový cukor
  • 90 g kryštálový cukor
  • 1 ČL vanilková pasta Bourbon Dr.Oetker
  • 500 g maslo
  • 50 g Palmarín
  • 60 g práškový cukor

Postup: Asi 350 ml mlieka dáme do hrnca spolu s 90g kryštálového cukru zovrieť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame Zlatý klas, žĺtka a múku. Tuto zmes nalejeme cez sitko do vriaceho mlieka a uvaríme puding. Pred vypnutím nasypeme vanilkový cukor. Puding prelejeme do misky, potiahneme potravinovou fóliou a dáme schladiť.

Pomocou robota rozmiešame maslo, Palmarín, práškový cukor a vanilkovú pastu Bourbom do peny a pridáme vychladený puding. Spracujeme na ľahký vanilkovo-maslový krém.

Ovocná náplň:

  • 750 g mrazená ovocná zmes (musí obsahovať – višne, jahody, čierne ríbezle, červené ríbezle, čučoriedky, maliny)
  • 1 tortové želé
  • 90 g cukor

Postup: Do hrnca si vysypeme mrazenú zmes ovocia spolu s 90 g kryštálového cukru. Keď je zmes dobre prehriata. Rozmixujeme ju ponorným mixérom ale len s časti, aby nám zostali aj celé kusy ovocia a pridáme tortové želé. Dobre premiešame a zmes necháme prevrieť.

Na tortu ďalej potrebujeme:

  • 1 konzerva hrušky
  • 300 g kryštálový cukor na karamel
  • 100 g čokoláda tmavá
  • 500 g biela čokoláda
  • 200 g biela poťahová hmota
  • 100 g čierna poťahová hmota
  • Čierne gélové farbivo
  • Červené gélové farbivo
  • Zelené gélové farbivo
  • Zlaté práškové farbivo
  • Strieborné práškové farbivo
  • Broskyňovo červené perleťové práškové farbivo
  • Jedlé fixky –červená, čierna, modrá
  • Alkohol na rozpustenie farbív
  • 50 g kokos
  • Air-brush 

Postup skladania torty:

Z kokosového cesta urobíme roládu, ktorú naplníme vanilkovým krémom a nakrájanými hruškami. Potrieme tmavou čokoládou a posypeme zlatou práškovou farbou tak, aby to vyzeralo ako drevo.

To bude okolo hrnca plného lebiek a prstov. Drevo bude hruškové. Z karamelu urobíme plamene. Karamel bude mať svoju farbu a do druhej časti dáme červené farbivo. Musia byť aj červené plamene.

Zelené farbivo zmiešame s alkoholom a vysypeme do neho kokos. Zafarbený kokos dáme na tanier aby trocha preschol. Bude to ako mach alebo tráva okolo hrnca.

Tortu zložíme nasledovne:

  1. Kakaové cesto

  2. Vanilkovo maslový krém

  3. Vanilkové cesto

  4. Ovocná náplň

  5. Vanilkovo maslový krém

  6. Vanilkové cesto

  7. Vanilkovo maslový krém

  8. Kakaové cesto – ale už len ako obruč

Celé sa to natrie krémom a nastrieka čiernou a červenou farbou pomocou air-brush. Ako uši sa urobia z čiernej poťahovej hmoty. Na vrch torty sa naleje zvyšná ovocná náplň, do ktorej sa naukladajú prsty, lebky, mozgy, kosti a zelený had. Všetko sa vyrobí pomocou poťahovej hmoty a bielej čokolády a pomocou silikónových foriem.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

RECEPT: Makovo-maková torta z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Makovo-maková torta z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 06.06.2022
RECEPT: Orechové laskonky z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Orechové laskonky z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 23.09.2022
RECEPT: Malinová Rubikova kocka z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Malinová Rubikova kocka z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 07.09.2022