Vlasy po plecia – TOP účes pre majiteľky akýchkoľvek vlasov. Ako ich upravovať?

Vlasy po plecia – TOP účes pre majiteľky akýchkoľvek vlasov. Ako ich upravovať?

Rôzne ženy preferujú odlišnú dĺžku vlasov, od najkratšej až po poriadne dlhú. Dlhé vlasy, pokojne až do pása, obvykle obľubujú hlavne mladšie dievčatá. Dlhokánske pramene tak nejak patria k dievčatám a dospievajúcim ženám, i keď, samozrejme, to nie je pravidlo. Mnoho žien si zamilovalo o niečo málo kratšie účesy. I vlasy po prsia môžeme stále považovať za dlhé, len je s nimi trochu menej starostí ako s extrémne dlhými vlasmi. 

A potom tu mame presne opačný prípad – krátke vlasy. K najikonickejším krátkym účesom jednoznačne patrí pixie cut, čo je vlastne tak trochu už chlapčenský zostrih. Na mnohých ženách pôsobia aj extrémne krátke vlasy sexi a stále žensky. Obľúbeným krátkym účesom, ktorý je v kurze dlhé roky, je aj bob (mikádo), čo je zošikma zostrihnutý účes s dĺžkou obvykle po bradu. 

Nie nadarmo sa však hovorí, že zlatá stredná cesta je tá najlepšia. Mnohé ženy vôbec neláka mať vlasy až po pás, no ani vidina veľmi krátkych vlasov im nevonia. V tomto prípade jednoznačne odporúčame vlasy po plecia alebo jemne siahajúce až na ramená. Je to dokonalý kompromis medzi krátkymi a dlhými vlasmi. Prečo je tento strih priam dokonalou voľbou? 

Ktorým ženám sa hodia vlasy po ramená?

Strihy vlasov po plecia, kľúčne kosti alebo ramená patria v súčasnosti medzi najviac nosené účesy. Niet sa však čomu čudovať. Vlasy po plecia sú veľmi praktické a univerzálne. V rôznych verziách sú vhodné prakticky pre každú ženu. Niektoré účesy pristanú skôr mladším ženám, iné sú vhodnejšie pre staršie dámy. Vhodnosť účesu môže ovplyvňovať aj kvalita a hustota vlasov, typ tváre a iné faktory.

Avšak, vlasy zostrihnuté po plecia predstavujú perfektne univerzálny typ účesu. Staršie ženy tento strih značne omladí, mladým dievčatám naopak dodá ženskejší sexi vzhľad. Pre vlasy po plecia sa môžu rozhodnúť ženy s hustejšími vlasmi, no pre ženy s redšou hrivou predstavujú tú najlepšiu voľbou. Tento strih im totiž napohľad pridá na objeme.

Vlasy po plecia budú dokonale vyzerať na svetlovlasých blondínach, brunetkách, ryšavkách aj ženách s veľmi tmavými vlasmi či ombré vlasmi. A rovnako nezáleží ani na tom, či má žena vlasy úplne rovné, s jemnými vlnami alebo prirodzene kučeravé. 

Odporúčame: Mikinové šaty: Ako nosiť tento horúci módny trend?

stredne dlhé vlasy

Zdroj: instagram.com/luanahair_, intagram.com/curlsshelly

Rôzne verzie strihu po ramená

Vlasy po plecia sú nielen univerzálnym účesom, ale aj veľmi variabilným. Vlasy v tejto dĺžke je totiž možné zostrihnúť rôznymi spôsobmi, čím sa vytvorí vždy iný účes. Hrivu je možné v tejto dĺžke zostrihnúť v prvom rade tak, že konce vlasov budú ukončené na rovnakej úrovni, čo nazývame tiež tupý strih. Avšak, zostrihnuté môžu byť aj zošikma v štýle dlhého bobu (long bob), pri ktorom sú vlasy vzadu o niečo kratšie a smerom dopredu sa predlžujú. 

Kaderník tiež môže vytvoriť v tejto dĺžke vrstvený účes s kratšími prednými vlasmi, ktoré krásne orámujú tvár. Vzhľad účesu pozmení aj umiestnenie vlasovej cestičky. Vlasy v strednej dĺžke dobre vyzerajú aj s cestičkou na stred, prípadne umiestnenou mierne od stredu alebo úplne nabok.

A zabudnúť nemôžeme ani na ofinu. Stredne dlhé vlasy pôsobia dokonale aj bez ofiny, no rovnako sa k nim hodia rôzne verzie ofín. Skvelou voľbou je obľúbená ofina v zahraničí nazývaná curtain bangs, čo môžeme preložiť ako záclonová ofina. Ide o typ ofiny voľne padajúci po oboch stranách tváre. 

účesy

Zdroj: instagram.com/tara.mera_the_creator, instagram.com/justynaglajc

Ako upravovať vlasy po plecia?

A prečo dať vlasom v strednej dĺžke po plecia ďalší palec hore? Mimo univerzálnosti a variability sa im musí pripočítať aj to, že poskytujú mnoho stylingových možností, dalo by sa dokonca povedať, že omnoho viac ako pri iných dĺžkach vlasov.

S veľmi krátkymi vlasmi sa dá vymyslieť pár účesov, no možnosti sú v dôsledku malej dĺžky skrátka obmedzené. A pri veľmi dlhých vlasoch to nie je o nič lepšie. Obvykle je vytváranie účesov z dlhých vlasov komplikovanejšie a zdĺhavejšie, neraz účesy na dlhej hrive ani tak dobre nedržia. To je dôvod, prečo sa nositeľky veľmi dlhých vlasov najčastejšie spoliehajú na rozpustené vlasy, vlasy stiahnuté do chvosta, prípadne zapletené do vrkoča alebo drdolu.

So stredne dlhými vlasmi sa pracuje veľmi dobre a dá sa z nich vykúzliť mnoho jednoduchých, no skvelo vyzerajúcich účesov. Vlasy po plecia vyzerajú dobre, keď sú úplne uhladené, ale aj s jemnými prirodzenými vlnkami či vytvorenými silnejšími kučerami. Možno ich vyfúkať a pridať im tak na objeme, tiež vypnúť dohora alebo zapliesť. Vytvoriť možno hravé a dievčenské účesy, ale aj veľmi ženské, sexi či elegantné.

O tom, čo všetko možno podniknúť s vlasmi po plecia sa môžete presvedčiť aj na videách nižšie. Prinášame inšpirácie na niekoľko videonávodov na účesy zo stredne dlhých vlasov, ktoré môžete vyskúšať pri rôznych príležitostiach. 

Hravé účesy pre vlasy po plecia

Slávnostný účes pre vlasy po plecia

10 jednoduchých účesov pre vlasy po plecia

Elegantný účes pre stredne dlhé vlasy

- Anketa

PÁČIA SA TI STREDNÉ DĹŽKY VLASOV?

Odpovedalo 1226 ľudí  

Áno, strih po plecia či ramená je skrátka najlepší.
72%
Môže byť, ale krajšie sa mi zdajú ešte dlhšie vlasy.
26%
Vlasy po plecia sú pre mňa dlhé, radšej nosím kratší strih.
3%

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/hairandmakeup_bymini, instagram.com/belezadecabelo2, instagram.com/luanahair_


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Elena Švachová 27.03.23 21:42

karma
109.00

Som staršia a mám vlasy po plecia. Celý život som nosila dlhé vlasy a akosi sa ich neviem vzdať ani teraz :-D

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 30.03.23 16:43

karma
-1.00

Mám vlasy po plecia a som spokojná mávala som krátke no tie sú náročné na úpravu

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní