RECEPT: Kanapky s hľuzovkovou, hráškovou a krevetovou penou z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Kanapky s hľuzovkovou, hráškovou a krevetovou penou z Pečie celé Slovensko
  • 29.09.2022
  • Redakcia .

    • Zdieľaj:
  • 0

Ak očakávate návštevu, alebo usporadúvate oslavu, určite sa nevyhnete ani príprave občerstvenia. Miesto chlebíčkov skúste tento raz pripraviť napríklad tieto chutné kanapky s hľuzovkovou, hráškovou alebo krevetovou penou. Vašich hostí týmto občerstvením rozhodne ohúrite. Postupovať môžete podľa receptu z relácie Pečie celé Slovensko. 

Suroviny na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 50 g parmezánu
  • 1 vajce
  • soľ, chia semienka., ube farbivo

Hľuzovkový mousse:

  • 250 g ricotty
  • 1 hľuzovka
  • soľ, korenie
  • hľuzovkový olej

Hráškový mousse:

  • 250 g mrazeného hrachu
  • 250 g šľahačky 33 %
  • 100 g parmezánu (hniezdo)
  • soľ, biele korenie, sušený cesnak

Krevetový mousse:

  • 250 g krevety
  • 1 žĺtok (majonéza)
  • olej
  • 0,05 l octu
  • soľ, korenie
  • chilli
  • mango

Koral:

  • 5 g múky
  • 45 g vody
  • 20 g oleja
  • ube farbivo

Ovocný kaviár:

  • 50 g mangového pyré
  • 25 g šťavy z citróna
  • 0,5 g agar agar
  • 500 ml studeného oleja

Dekorácia:

  • jedlé kvety
  • hráškové výhonky
  • bylinky

Postup prípravy kanapiek:

  1. Zapneme rúru na 180 °C, plech na pečenie vystelieme papierom.
  2. Cesto – múku, maslo, parmezán a soľ dáme do kuchynského robota, spracujeme a pridáme vajce. Vypracované cesto dáme chladiť na 20 – 30 min.
  3. Hráškový mousse – sparíme hrášok a rozmixujeme ho s troškou smotany na kašu. Zo zvyšku smotany vyrobíme šľahačku. Hráškovú kašu vmiešame do šľahačky a dochutíme korením. Dáme chladiť.
  4. Hľuzovkový mousse – ricottu s hľuzovkovým olejom a troškou nastrúhanej hľuzovky vymiešame, pridáme soľ a korenie. Primiešame trocha šľahačky a dáme chladiť.
  5. Vychladené cesto rozdelíme na tri časti. Jednu rozvaľkáme a spravíme 12 mini tartaletiek, dáme piecť. Druhú časť doplníme chia semiačka a vykrojíme 12 sušienok v tvare kruhu. Tretiu časť dofarbíme ube farbivom a vykrojíme 12 ks v tvare listu. Dáme na plech piecť.
  6. Dáme piecť 12 parmezánových krúžkov na 5 min, z ktorých po upečení vytvarujeme hniezda.
  7. Krevetový mousse – povaríme krevety a rozsekáme ich v procestore. Vyrobíme si majonézu: žĺtok spolu s olejom, soľou, korením a octom začneme mixovať do majonézy. Jemne vmiešame krevety, korenie, soľ, chilli.
  8. Koral – všetky ingrediencie zmiešame a dáme smažiť na panvicu.
  9. Kaviár – pyré, šťavu a agar povaríme, dáme do striekačky a kvapkáme do studeného oleja, necháme pôsobiť, prepláchneme vodou.

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

Ovocná palacinková torta s lieskovými orechmi z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

Ovocná palacinková torta s lieskovými orechmi z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 12.11.2022
RECEPT: Mandľovo-čučoriedkové cakesicles z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Mandľovo-čučoriedkové cakesicles z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 30.08.2022
RECEPT: Svieža citrónová torta z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Svieža citrónová torta z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 16.10.2022