Recept na francúzske zemiaky – pochúťka s klobáskou a kukuricou

Recept na francúzske zemiaky – pochúťka s klobáskou a kukuricou

Koľkokrát ste si už lámali hlavu nad tým, čo zase pripraviť na obed? Niekedy je skutočne ťažké prísť na niečo nové a iné. Skúšanie nových receptov je síce skvelý nápad, ale dokonca ani dobré recepty niekedy nie je najľahšie nájsť. Skrátka, niekedy je to s tým varením naozaj náročné. Preto sa oplatí mať v rukáve zopár tromfov v podobe receptov, ktorými nemožno nič pokaziť. Tiež pomáha mať kuchyňu zásobenú základnými surovinami, z ktorých sa dá vykúzliť prakticky čokoľvek. Veľmi vďačnou surovinou sú napríklad zemiaky. Sú výživné a sýte, plné minerálov a dá sa z nich hlavne pripraviť mnoho rozličných pokrmov. 

Najzdravšou cestou, ako pripraviť zemiaky, je ich varenie vo vode či na pare, prípadne pečenie, a to najlepšie v celosti a v šupke. Zemiaky však nemusíme využívať len ako prílohu, ale dá sa z nich pripraviť celý plnohodnotný pokrm. Zemiaky možno napríklad v celosti upiecť a naplniť, taktiež sa z nich dajú pripraviť rozličné zapekané jedlá či husté polievky. Možno ste si však pri zemiakoch spomenuli aj na slávne francúzske zemiaky, ktoré sú známe členom pravdepodobne väčšiny slovenských domácností. Vyskúšať ich môžete upiecť i podľa nášho receptu. Naše  francúzske zemiaky ukrývajú nielen chutnú klobásku, ale aj sviežu a sladkú kukuričku. Dajte nám vedieť, ako vám chutili. 

Ďalší recept: Cestoviny s citrónom a orechmi - rýchla dobrota pre celú rodinu

Budeme potrebovať:

  • 1 – 1,5 kg varených zemiakov
  • 3 – 4 klobásky
  • 3 vajcia
  • 250 g tvrdého syra
  • 1 plechovku kukurice
  • 150 ml mlieka
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ a mleté čierne korenie

Postup prípravy:

  • Ako prvé si uvarené zemiaky nakrájame na približne rovnako hrubé kolieska. 
  • Taktiež nastrúhame syr. Vajíčka rozmiešame s mliekom a smotanou, dochutíme soľou a korením. Klobásku nakrájanú na krúžky opečieme na panvici.
  • Pripravíme si zapekaciu misku. Na spodok poukladáme prvú vrstvu zemiakov, následne aj polovicu množstva klobásky a kukurice.
  • Trochu ešte zasypeme syrom a poukladáme ďalšiu vrstvu zemiakov. Následne poukladáme aj zvyšok klobások a kukurice.
  • Zalejeme vajíčkovou zmesou a naložíme poslednú vrstvu zemiakov. Na vrch nasypeme všetok syr. 
  • Necháme zapiecť pri teplote 180 °C asi 35 až 40 minút. Po upečení môžeme podávať. Dobrú chuť!
- Netradičné francúzske zemiaky
1 z 6
Recept na francúzske zemiaky – pochúťka s klobáskou a kukuricou - Tvojrecept.sk
Recept na francúzske zemiaky – pochúťka s klobáskou a kukuricou - Tvojrecept.sk
Recept na francúzske zemiaky – pochúťka s klobáskou a kukuricou - Tvojrecept.sk
Recept na francúzske zemiaky – pochúťka s klobáskou a kukuricou - Tvojrecept.sk
Recept na francúzske zemiaky – pochúťka s klobáskou a kukuricou - Tvojrecept.sk
Recept na francúzske zemiaky – pochúťka s klobáskou a kukuricou - Tvojrecept.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní