Jesenná móda 2022: 3 inšpirácie na outfity do práce i na bežný deň

Jesenná móda 2022: 3 inšpirácie na outfity do práce i na bežný deň

Toto prechodné obdobie je také, že ráno by ste sa najradšej zababušili a navrstvili na seba oblečenie, len aby vám bolo teplo. A poobede by ste najradšej všetko vyzliekli, pretože je zrazu teplo. Obliecť sa v tomto počasí do práce je hotovým umením. Človek totižto nikdy nevie, ako bude popoludní. Či bude krásne svietiť slnko, alebo bude skôr pod mrakom. Jesenné počasie dokáže prekvapiť aj prehánkami.

Na druhej strane, jesenné obdobie je plné nápadov, ako sa obliecť a skombinovať outfity – máme si z čoho vyberať. Aj keď nám je možno smutno, že sa musíme rozlúčiť s letnými outfitmi, jeseň je jedným z najzaujímavejších období v módnom kalendári, ktoré otvára plno možností na kombinovanie a vrstvenie oblečenia.

V tomto období je vrstvenie základ. Vytiahnite zo skrine džíny, teplé svetre, bundy a pustite sa do kombinovania. Základom sú vhodne zvolené materiály, ktoré vás zahrejú. Medzi ne patrí napríklad semiš, menčester, koža a denim. A ako oblečenie z týchto materiálov kombinovať? Nechajte sa inšpirovať jesennou módou.

Pozri tiež: Trendy šperky pre jeseň 2022: Uhádneš, aké sa budú nosiť?

midi šaty a čižmy

Zdroj: pinterest.com/lastseenwearing/

Midi šaty a čižmy – nerozlučná dvojka

Ak ešte nie ste pripravené rozlúčiť sa s letnými šatami, tak to nerobte. Alebo skôr siahnite po teplejších šatách v midi dĺžke, ktoré skombinujte s čižmami. Čižmy dodajú ženskej siluete drsnejšie črty a zároveň vás ochránia pred nástrahami počasia, v podobe nečakaného dažďa.

Zvoľte šaty s dlhými rukávmi, alebo pod šaty na ramienka či bez navrstvíte jemný úplet, ktorý vám poskytne dodatočné krytie ramien a zároveň vás ako-tak udrží v teple. A v prípade, že sledujete módne trendy, tak si obujte k šatám jeden z jesenných trendov, a to je chelsea čižmy.

Pozri tiež: Džínsová košeľa na 4 spôsoby: Takto ju nos a kombinuj aj počas jesene

kožené nohavice a sveter

Zdroj: pinterest.com/mariavizuete/

Kožené nohavice a sveter – neporaziteľná kombinácia

Už dávno to nie je motorkársky štýl, ktorý bol ich poznávacím znamením. Pokojne vymeňte džínsy za kožené nohavice alebo legíny. Dolaďte k ním kratší úpletový sveter alebo priliehavý top. Keď takýto outfit zvolíte na bežné denné nosenie, pokojne si k nemu obujte členkové čižmy alebo tenisky. No v prípade, že si budete chcieť vyraziť z kopýtka, tak ako večerný outfit ho zlaďte s lodičkami.

Odporúčame: Kabelka v tvare polmesiaca: Ak ju ešte nemáš, mala by si si ju zaobstarať!

sako a džínsy

Zdroj: pinterest.com/fashion_jackson/

Džínsy a blejzer v hlavnej úlohe

Klasický vzhľad, ktorým nikdy nič nepokazíte a hlavne budete po ňom siahať znova a znova. Kombinácia saka a džínsov je najlepšou voľbou na mnoho príležitostí. Sú stelesnením elegancie i ležérnosti.

Pokiaľ ide o to, ako nastajlovať sako v jesennom outfite, tak pri tomto vzhľade je potrebné minimálne úsilie. Pod dobre padnúce sako stačí navrstviť jednoduché biele tričko, k tomu doladiť džínsy a vyraziť kamkoľvek. Nebojte sa byť stredobodom pozornosti a vytiahnite zo šatníka sako v žiarivej farbe alebo s károvanou potlačou.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Katarína Konečná 27.09.22 11:42

KK
karma
105.00

krásne kombinácie

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 19.10.22 06:22

karma
-1.00

Pre mňa lodičky a džínsy

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní