Farbenie vlasov u detí – od akého veku je prípustné?

Farbenie vlasov u detí – od akého veku je prípustné?

Aktuálne módne trendy vnímajú nielen dospelí, ale aj deti. Tie čoraz skôr začínajú od rodičov pýtať pokročilú elektroniku, najnovšie smartfóny či drahé oblečenie a topánky. Samostatnou spornou témou sú aj tetovania a piercingy, ktoré ratolesti žiadajú oveľa skôr, ako je to vôbec prípustné. Farbenie vlasov detí je taktiež jednou z takýchto sporných a kontroverzných tém. Viete, kedy je na farbu na vlasy či len „nevinné” zosvetlenie vlasov príliš skoro? Prezradíme vám to!

Skroťte pubertiakov

S myšlienkou farbenia vlasov k rodičom väčšinou prichádzajú deti v puberte, aj keď v súčasnosti už nie je výnimkou ani to, keď za mamou s týmto zámerom príde oveľa mladšie dieťa. Pubertiakov by sme však mali skrotiť a nie im vyhovieť s tým, že trocha farby predsa nezaškodí. Podľa odborníkov by deti a adolescenti do 16 rokov nemali na farbenie vlasov ani pomyslieť. Dôvodom sú rôzne hormóny a zmeny, ktoré v takom mladom tele práve prebiehajú.

Bude sa ti páčiť: Najkrajšie detské hviezdy – ktoré uspeli v herectve či modelingu?

detské farbenie vlasov

Zdroj: Shutterstock®

Aj vlasy sa vyvíjajú

Tak ako celý organizmus, aj vlasy prechádzajú vývojovým obdobím. Predčasným farbením vlasov môžete svojim deťom privodiť veľké problémy. Citlivejšia je v prvom rade pokožka hlavy, ktorá môže svrbieť, červenieť, prípadne sa aj zapáliť či zoschnúť. Nemenej ohrozené sú aj samotné vlasy. Aplikáciou zbytočnej chémie, ktorá v trvalých farbách na vlasy skutočne je, by mohlo dôjsť k nadmernému vypadávaniu vlasov a k ich ničeniu, čo sa môže prejaviť vysušením či štiepením končekov.

farebné vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Alternatívy sú vždy

Najnebezpečnejšími farbami pre detské vlasy sú tie trvalé, permanentné, ktoré spravidla obsahujú amoniak a peroxid vodíka. Ak vaše deti s farbením vlasov nedajú predsa len pokoj, zvoľte miernejšie alternatívy, akými sú dočasné farby na vlasy a najrôznejšie spreje či farebné kriedy. Momentálne ich máte na výber v drogériách neúrekom, takže by to nemal byť žiaden problém. Šetrnejšie sú k detským vlasom aj zosvetlené pruhy, teda melír, aj keď aj v tomto prípade ide o permanentnú farbu, no výhodou je, že sa neaplikuje na celú plochu vlasov.

Inšpiruj sa: Beh s nadváhou: Ako začať, keď ste sa doposiaľ nehýbali?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní