5 tipov, ako naučíte svoje dieťa plávať

5 tipov, ako naučíte svoje dieťa plávať

Letné obdobie je ako stvorené na veselé vodné radovánky všetkého druhu. Do programu plného zábavy je však dobré zahrnúť aj nejaké to učenie. Napríklad lekcie plávania. Nechajte sa inšpirovať našimi piatimi tipmi, ako naučiť plávať vaše dieťa a čoskoro bude ako rybka vo vode.

1. Začnite čo najskôr

Čím skôr zoznámite svoje dieťa s vodou, tým lepšie. V bazéne zlepšíte jeho ohybnosť, podporíte správny rast svalovej hmota a znížite pravdepodobnosť, že sa bude v budúcnosti báť vody. S malým bábätkom môžete navštevovať dojčenské kurzy plávania, kde sa zoznámi s veľkým množstvom vody.

Pozri aj: Nevhodné stravovacie návyky vo večerných hodinách – môžu narušiť náš spánok?

2. Podporujte prirodzený pohyb

Nesnažte sa svoje dieťa naučiť plavecký štýl zbytočne skoro. Jeho pohyby vo vode by mali byť prirodzené a intuitívne. Kontrolované plávanie by ste mali zahájiť vo veku ôsmych či deviatich rokoch, kedy je jeho telo dostatočne vyvinuté.

3. Všetko postupne

Zázraky neočakávajte ihneď. Kúpte dieťaťu vhodné pomôcky. Napríklad plávacie doštičky, rukávniky alebo pás, ktorý sa pripevní okolo hrudníka. Doštička, ktorej sa dieťa chytí, je skvelý pomocník pri prvých pokusoch kraulového kopania. Následne je možné k plávaniu pripojiť aj ruky.

4. Plávanie pod vodou

Ak sa váš potomok bojí potápania, je dobré trénovať v bazéne, kde vidí na dno. Naučte ho metódu „fúkania do vody“, aby mu nenatiekla do nosa voda. Motivujte ho úlohami, keď musí dieťa z dna bazéna vyloviť veci, ktoré sú tam rozprestreté. Najskôr začnite v malej hĺbke a ak máte vlastný bazén, môžete vodu postupne pripúšťať. Aby ste dieťa čo najlepšie zbavili strachu, potápajte sa s ním.

Odporúčame: TOP 10 tipov, ako využiť orechové maslo – zdravo, chutne a originálne

5. Skáčte

Cvičte so svojim plavcom skoky do vody. Začať môžete zoskakovaním z doštičky alebo z okraja bazéna. Naučte ho sústrediť sa a ohýbať palce na nohách cez okraj skokanského mostíka, čím sa zabráni pošmyknutiu. Dôkladne mu vysvetlite, že do vody sa môže skákať iba vtedy ak vie, že vo vode nie je žiaden kameň alebo iná prekážka.

Rady na záver

  • Dieťa do ničoho nenúťte.
  • Nepoužívajte násilie.
  • Všetko dôkladne vysvetlite a hlavne názorne ukážte.
  • Buďte pokojní a trpezliví.

Zaujme vás: Zadržiavanie vody v tele môže mať rozličné príčiny. Ako problém eliminovať?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní