Nátierky z medvedieho cesnaku, ktoré si zamilujete

Nátierky z medvedieho cesnaku, ktoré si zamilujete
  • 21.03.2022
  • Angelika Kutišová

    • Zdieľaj:
  • 0

Sezóna tejto bylinky je krátka. Spod zeme vykukne začiatkom marca a hoci vyschne až v máji, staršie listy sú už horké. Navyše sa nedajú sušiť, pretože sušením strácajú nielen účinky, ale aj chuť. Skladovať sa však dajú v oleji. Na zber sa vyberte ideálne od druhej polovici marca do konca apríla, a to nielen kvôli zaujímavej chuti, ale aj kvôli účinkom medvedieho cesnaku

Recept na vajíčkovú nátierku s medvedím cesnakom:

Potrebujeme:

  • 5 varených vajec
  • 10 listov medvedieho cesnaku
  • 2 PL masla izbovej teploty
  • 150 g kyslej smotany
  • 4 ČL horčice
  • štipku soli a čierneho korenia podľa chuti

Postup:

  1. Uvarené vajíčka rozdelíme. Bielka nakrájame nadrobno spolu s medvedím cesnakom.
  2. Žĺtky vymiešame vidličkou v miske spolu s maslom a horčicou. Pridáme aj smotanu a dochutíme.
  3. Nakoniec pridáme bielka s medvedím cesnakom, premiešame a pred konzumáciou dáme do chladničky na 30 minút.
vegánska nátierka a z medvedieho censkau

Zdroj: Shutterstock®

Recenpt na vegánsku nátierku z medvedieho cesnaku:

Ak chcete pohostiť vegánov budete potrebovať:

  • 50 g rastlinného masla
  • 50 g múky
  • trochu rastlinného mlieka alebo vody
  • 10 g lahôdkového droždia
  • 10 listov medvedieho cesnaku
  • soľ, korenie a muškátový oriešok

Postup:

V malom hrnci rozpustíme maslo a nasypeme múku. Rýchlo premiešame, ak treba pridáme trochu mlieka a spravíme bešamel. Prisypeme nadrobno nakrájaný medvedí cesnak a lahôdkové droždie, ktoré figuruje ako syr. V nevegánskej verzii môžete použiť mozzarellu alebo parmezán. Vymiešame do hladka. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom a natierame na horúce hrianky. Dobrú chuť

Odporúčame aj: Sezóna je tu: medvedí cesnak. Základná krémová polievka

- Anketa

AKÉ NÁTIERKY PREFERUJETE?

Odpovedalo 7 ľudí  

Klasické
14%
Vegan
29%
Oboje rovnako
57%

    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

RECEPT: Makovo-maková torta z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Makovo-maková torta z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 06.06.2022
RECEPT: Orechové laskonky z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Orechové laskonky z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 23.09.2022
RECEPT: Malinová Rubikova kocka z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Malinová Rubikova kocka z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 07.09.2022