RECEPT: Kakaová palacinková torta s mascarpone z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Kakaová palacinková torta s mascarpone z Pečie celé Slovensko
  • 06.11.2022
  • Redakcia .

    • Zdieľaj:
  • 0

Poznáte palacinkové torty? Dajú sa pripraviť na mnoho rôznorodých spôsobov, záleží na tom, aké palacinky pripravíte a aká je plnka. Príprava torty z palaciniek je možno prácnejšia, no rozhodne nie náročná. Ak to chcete vyskúšať, alebo hľadáte nový recept na palacinkovú tortu, skúste tento od Aničky z Pečie celé Slovensko. Jej palacinková torta Noc a deň spája v sebe chuť kakaa, mascarpone a bielej čokolády. 

Cesto na palacinky:

  • 1,3 l plnotučného mlieka
  • 300 ml oleja
  • 300 g pohánkovej celozrnná hladkej múky
  • 7 vajec
  • 100 g čierneho kakaa
  • 20 g klasického kakaa
  • Soľ

Suroviny na plnku:

  • 500 ml šľahačkovej smotany 33 %
  • 1 kg biela čokoláda 28 %
  • 1,5 kg mascarpone

Keksíková plnka:

  • 210 g pohánkovej hladkej múky
  • 210 g ryžovej hladkej múky
  • 1 vanilkový lusk
  • 70 g čierneho kakaa
  • 40 g klasického kakaa
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 250 g masla 82 %
  • Štipka soli

Postup prípravy palacinkovej torty:

  1. Mlieko, olej, vajcia si vymiešame a pridáme preosiatu múku so soľou a kakaom. Vypracujeme palacinkové cesto. Pečieme na panvici.
  2. Šľahačkovú smotanu si zahrejeme. Pridáme nasekanú bielu čokoládu a premiešavame, kým sa čokoláda rozpustí. Necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes zmiešame s mascarpone.
  3. Do misky dáme múku, cukor, obe kakaá, soľ a zmiešame. Pridáme vajcia, vanilkový lusk a zmäknuté maslo.
  4. Vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na cca 1 hodinu.
  5. Cesto na pomúčenej podložke vyvaľkáme a vykrajujeme keksíky. Uložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 13minút.
  6. Necháme vychladnúť na plechu.
  7. Skladáme nasledovne. Palacinku natierame tenkou vrstvou krému (palacinka-krém-palacinka atď...). Na každú piatu palacinku poukladáme kakaové keksíky, potrieme plnkou a ukladáme ďalšiu palacinku. Takto striedame vrstvenia až po poslednú palacinku.
  8. Zo zvyšného krému aplikujeme ozdobnou cukrárskou špičkou krém a poukladáme keksíky s jedlým zlatom.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

RECEPT: Mrkvová torta s mascarpone z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Mrkvová torta s mascarpone z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 09.08.2022
RECEPT: Malinová Rubikova kocka z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Malinová Rubikova kocka z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 07.09.2022
RECEPT: Pepermintové tiramisu s malinami z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Pepermintové tiramisu s malinami z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 30.10.2022