Ružové tiramisu s ruby čokoládou z Pečie celé Slovensko

Ružové tiramisu s ruby čokoládou z Pečie celé Slovensko
  • 07.11.2022
  • Redakcia .

Keď sa povie talianska kuchyňa, väčšina ľudí si spomenie ako prvé na pizzu či cestoviny. No ak hľadáme sladké dobroty z talianskej kuchyne, medzi prvými príkladmi rozhodne zaznie tiramisu. Obľubujete tento dezert aj vy? Tak si neváhajte v pohodlí domova pripraviť netradičnú verziu tiramisu s ruby čokoládou a orieškovým likérom. Recept priniesol Marek z Pečie celé Slovensko. 

Piškóty:

  • 6 vajec
  • 140 g hladkej múky
  • 30 g pudingového prášku
  • 105 g krupicového cukru
  • 50 g múčkového cukru
  • Soľ

Suroviny na krém:

  • 10 vajec
  • 1000 g mascarpone
  • 100 g krupicového cukru

Ruby čokoláda do základu:

  • 50 g smotany 40 %
  • 100 g ruby čokolády
  • ružové farbivo

Dekorácia:

  • 500 ml orieškového vaječného likéru
  • 100 ml horúcej vody
  • 100 g ruby čokolády

Postup prípravy ružového tiramisu:

  1. Predhrejeme rúru na 180 stupňov.
  2. Vyšľaháme bielky, do ktorých pred koncom prišľaháme cukor a vytvoríme tuhý sneh.
  3. Žĺtky si metličkou rozšľaháme vedľa, zašľaháme ho len metličkou. Nakoniec preosejeme múku a pudingový prášok a zapracujeme. Cesto premiestnime do cukrárskeho sáčku s guľatou špičkou a vytvárame na plechu piškóty.
  4. Pred pečením cesto pokryjeme práškovým cukrom.
  5. Pečiem cca 12 minút – 3 plechy.
  6. Pripravíme si hmotu na namáčanie piškót zmiešaním orieškového koňaku a horúcej vody, pridáme gélové ružové farbivo na podporu ruby vizuálu.
  7. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky a cukor speníme (až kým nebude dostávať bielu farbu), následne do žĺtkovej časti zašľaháme mascarpone, stužovač šľahačky a pridáme opatrne sneh.
  8. Oddelíme si asi 1/3 hmoty do ktorej pridáme pripravenú ruby ganáž.
  9. Tú si pripravíme zohriatím smotany na bod varu a zaliatím ruby čokolády, ktorú sme si nasekali na kúsky.
  10. Keď hmota vychladne, zapracujeme ju do zakladného krému.
  11. Vrstvíme do sklených nádob s priemerom 10 cm, výška 17 cm. Najprv piškóty, ktoré budú namočené v ružovej likérovej hmote, následne základný krém, na to ďalšia vrstva piškot a na to základný krém a na uplný vrch ruby krém.
  12. Dozdobíme dekoráciou z ruby čokolády.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní