Matcha tiramisu s čučoriedkami z Pečie celé Slovensko

Matcha tiramisu s čučoriedkami z Pečie celé Slovensko
  • 13.11.2022
  • Redakcia .

Niekedy je treba skúšať niečo nové. V tomto prípade to môže byť aj netradičná verzia legendárneho talianskeho tiramisu. Súťažiaca Zuzana z relácie Pečie celé Slovensko pripravila toto unikátne zelené matcha tiramisu s chutnými čučoriedkami. Čo poviete na jej výtvor? Ak obľubujte tiramisu, matcha čaj a fialové bobule, neváhajte túto dobrotu vyskúšať. 

Suroviny na krém:

  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • 150 g trstinového cukru
  • 6 žĺtkov
  • 750 g mascarpone
  • 3 čajové lyžičky matcha čaju (v prášku)

Suroviny na mandľové piškóty:

  • 4 vajcia
  • 100 g trstinového cukru
  • 2 ČL kukuričného škrobu
  • 240 g mandľovej múky
  • 20 g mlieka
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 3 g soli
  • 2 ČL kryštálového cukru na posypanie
  • 1 ČL octu

Kamienky:

  • 100 g bielej čokolády
  • 60 g masla
  • 40 g vody
  • Čierne gélové potravinárske farbivo

Na namáčanie piškót:

  • 100 ml kvalitného rumu
  • 150 ml čučoriedkového pyré
  • 50 ml sladeného kondenzovaného mlieka

Dekorácia:

  • 100 g balenie matcha čaju
  • 1 PL práškového cukru
  • 50 g sušených kandizovaných čučoriedok
  • Sušené jedlé farebné kvety

Postup prípravy tiramisu:

  1. Rúru rozohrejeme na 190 stupňov a plech si vyložíme papierom na pečenie.
  2. Na piškóty oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielkov a octu vyšľaháme pevný sneh. Múku zmiešame s práškom do pečiva, škrobom a soľou. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, kým zmes nezosvetlí a pridáme mlieko. Suchú zmes vmiešame do žĺtkov a opatrne vmiešame sneh.
  3. Na papier na pečenie nanesieme piškóty a posypeme cukrom. Pečieme cca 10-12 minút, necháme vychladnúť.
  4. Na kamienky privedieme do varu maslo spolu s vodou a prelejeme cez nalámanú bielu čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Čokoládovú ganache zafarbíme čiernou gélovou farbou a dáme trochu zachladiť. Lyžičkou vytvoríme nahrubo kamienky, poukladáme na papier na pečenie a dáme vytuhnúť do chladničky. Stuhnuté kamienky vyhladíme horúcim nožíkom.
  5. Na krém vyšľaháme cukor so žĺtkami vo vodnom kúpeli, necháme vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku a vmiešame do nej práškový matcha čaj. Šľahačku opatrne vmiešame do žĺtkov. Mascarpone vyšľaháme a vmiešame do žĺtkovo-šľahačkovej zmesi.
  6. Kondenzované mlieko spolu s čučoriedkovým pyré necháme zovrieť a zredukovať, prilejeme rum.
  7. Piškóty vložíme do misky, pokvapkáme čučoriedkovým rumom a nalejeme na ne prvú vrstvu krému, približne do polovice misky. Položíme druhú vrstvu piškóty, pokvapkáme čučoriedkovým rumom a prelejeme krémom až po okraj misky. Zbytok krému nanesieme v cukrárskom vrecúšku do tvaru kruhov. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
  8. Posypeme matchou zmiešanou s práškovým cukrom a na vrch poukladáme kamienky z čokoládovej ganache.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní