RECEPT: Sušienkový monument Burj Al Arab z Pečie celé Slovensko

V kole sušienkových monumentov v relácii Pečie celé Slovensko upiekol a zo sušienok vyhotovil súťažiaci Miňo Burj Al Arab. Ide o luxusný plážový hotel v Dubaji. Čo poviete, vydaril sa mu? Ak ho chcete skúsiť pripraviť aj vy a podávať trebárs ako efektné pohostenie na párty, neváhajte! Na týchto lahodných sušienkach podávaných netradičným spôsobom si pochutná každý. 

Suroviny na linecké cesto:

  • 600 g hladká múka
  • 200 g práškový cukor                        
  • 4 žĺtka                                
  • 400 g maslo                                
  • 2 vanilkové cukre                            
  • Citrónová kôra (podľa chuti)

Suroviny na vanilkové kamene:

  • 150 g hladká múka
  • 125 g maslo
  • 50 g práškový cukor
  • 50 g mleté orechy
  • na obalenie: 100 g práškový cukor
  • 2 vanilkové cukre

Suroviny na mandľové sušienky:

  • 150 g maslo                                
  • 150 g hladká múka                            
  • 2 vanilkový cukor                            
  • 300 g ríbezľový džem                        
  • poleva: 1 žĺtok a 80 g práškový cukor

Suroviny na orechové sušienky:

  • 300 g hladká múka
  • 100 g práškový cukor
  • 200 g maslo
  • 2 žĺtka
  • 20 g kakao
  • 50 g mleté orechy

Plnka: 

  • 100 g orechy mleté vlašské

  • 160 g práškový cukor
  • 5 cl rum
  • 100 g ríbezľový džem
  • 2 žĺtka
  • 100 g zelená poleva „DECO MELTS – FunCakes (na podstavec)

Postup prípravy sušienkového monumentu:

  1. Ako prvé si spravíme linecké cesto zmiešaním všetkých surovín na linecké. Vytvoríme kompaktné cesto, ktoré si potom rozvaľkáme na požadovanú veľkosť s hrúbku. Vykrajujeme najprv steny budovy, potom podstavec podľa šablóny. Prenesieme na plech a pečieme v rúre na 180 °C asi 15 minút. 
  2. Ďalej si pripravíme orechové sušienky s postupom ako pri lineckých a tak isto mandľové a vykrajujeme potrebné tvary a pečieme pri teplote 180 °C asi 15-20 minút.
  3. Spravíme si orechovú plnku zmiešaním všetkých surovín na orechovú plnku. Orechové sušienky naplníme orechovou plnkou a spojíme. 
  4. Pripravíme si aj cesto na orechové kamene. Zmiešame suroviny a spravíme cesto, z ktorého si vyšúľame valček v hrúbke malíčka. Potom ho nakrájame na rôzne tvary a dáme tiež upiecť na 180 °C 15-20 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme trocha vychladnúť a obaľujeme v práškovom cukre s vanilkovým.
  5. Na podnos si pripravíme podstavec, tvorený z 2 plátov lineckej sušienky v tvare trojuholníka, tie spojíme ríbezľovým džemom a vylejeme na podstavec zelenú polevu ako trávnik. Okolo poukladáme kamene. Vežu postupne zlepujeme do požadovaného tvaru a prilepujeme ich cukrovou polevou.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE