Druhy elektrických grilov, lebo nie je gril ako gril

Grilovanie je jedným z obľúbených spôsobov prípravy pokrmov. Mäso, zelenina, syry, toasty alebo ovocie získajú jedinečnú chuť, ktorá poteší chuťové poháriky. Zároveň je udalosťou spájajúcou rodinu a priateľov, veď rozhovory pri grilovaní majú nezabudnuteľné čaro.

Na trhu nájdete pestrú paletu grilov. Medzi obľúbené patria elektrické grily, ktoré sa ľahko a jednoducho používajú, sú bezpečné a cenovo dostupné. Poteší aj jednoduchá údržba. Azda najpopulárnejším v kategórii elektrických grilov je kontaktný gril, známy rýchlou prípravou jedla. Tento domáci gril sa teší obľube aj u tých, ktorí radi grilujú doma i na chatách, pretože sa ľahko prenáša.

Odporúčame: Udržujte vždy čerstvé: Výber správnych obalov pre dovoz jedla

Elektrické grily dokážu pripraviť čokoľvek. Ako sa rozdeľujú?

Elektrické grily sa rozdeľujú do štyroch hlavných kategórií. Ide o kontaktné grily, raclette grily, stolové a vertikálne grily. Tie sa od seba v niektorých parametroch líšia. Chcete vedieť, aké sú medzi nimi rozdiely? V tom prípade čítajte ďalej.

domáci gril

Zdroj: Braun

Kontaktné grily pripravia jedlo za krátky čas

Ako napovedá názov, kontaktný gril pripraví pokrm rýchlo, pretože ho griluje z oboch strán. Ak chcete naozaj to najlepšie, čo ponúkajú kontaktné grily, stavte na tie multifunkčné. Multifunkčný kontaktný gril Braun si poradí s prípravou, raňajok, obedov i večerí, pretože k dispozícii máte tri výmenné výkonné platne a tri polohy varenia a grilovania.

Čo to znamená? Okrem kontaktnej polohy môžete pri grilovaní využiť aj otvorenú polohu, a dokonca funkciu rúry. Kontaktná poloha jedlo stlačí, čo maximálne urýchli jeho prípravu. Otvorená poloha je vlastne bežné grilovanie a funkcia rúry je vhodná na grilovanie krehkých surovín.

Šťavnaté steaky a grilovanú zeleninu pripravíte hravo na rebrovanej platni. Hladká platňa vám poslúži na vytvorenie palaciniek a platňa s vysokým okrajom na prípravu vaflí. Za rýchly a rovnomerný ohrev sú zodpovedné vykurovacie telesá, ktoré sú zabudované priamo v platniach. Plusom sú aj dva termostaty, ktoré fungujú nezávisle od seba. To znamená, že môžete pripravovať dva druhy jedál – každé pri inej teplote.

Odporúčame:  Jednoduchá papriková pomazánka na hrianky i do jedál

gril braun

Zdroj: Braun

Raclette grily pozostávajú z dvoch poschodí

Raclette grily sú elektrické grily, ktoré pozostávajú z dvoch poschodí. Na spodnej časti sú umiestnené panvičky. Tie slúžia na prípravu zapekaných dobrôt. Aj pri raclette griloch sa môžete stretnúť tým, že disponujú viacerými grilovacími platňami, spravidla hladkou a rebrovanou. Býva zhotovená z rôznych materiálov, ako napríklad kameň, liatina či keramika. Samozrejme, každá z nich má unikátne vlastnosti.

Raclette grily sú vhodné na prípravu slaných i sladkých pokrmov. Používajú sa aj na grilovanie v interiéri, pričom teplota sa dá regulovať na každom poschodí zvlášť. Prostredníctvom tohto typu grilu pripravíte zdravé a chutné pokrmy naozaj pre všetkých.

Stolové grily sú vhodné pre veľké grilovačky

Pre stolové grily sú charakteristické predovšetkým veľké grilovacie platne. Tie umožňujú pripraviť veľké množstvo grilovaných špecialít. Ak máte radi grilovačky v spoločnosti množstva ľudí, stolové elektrické grily sú pre vás vhodným riešením.

Aj pri tomto druhu grilov platí, že, spravidla, býva k dispozícii viac grilovacích platní a sú vybavené termostatmi. To znamená, že teplotu pri grilovaní jednoducho, rýchlo a ľahko regulujete.

elektrický bril braun

Zdroj: Braun

Vertikálne grily pripravia kurča i kebab

Preferujete pri grilovaní prípravu kebabu, kurčaťa, gyrosu, špízov, rýb či zeleniny? Stavte na vertikálne elektrické grily, ktoré môžete ľahko a jednoducho používať aj v pohodlí domova. Základom tohto grilu je rotujúca ihla, ktorá sa otáča okolo zdroja tepla. Tieto grily takisto disponujú praktickou reguláciou teploty, čo umožňuje prípravu pokrmov podľa vašich predstáv.

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE