Udržujte vždy čerstvé: Výber správnych obalov pre dovoz jedla

Či už len vstupujete do reštauračného biznisu, alebo ste už ostrieľaný profesionál v tomto odvetví, ktorý sa chce zlepšiť, vždy sa o balení potravín môžete dozvedieť viac. Zaujíma vás, ako by mala vyzerať ideálna donáška potravín?

Vyskúšajte: Chlieb vo vajíčku 4x inak: Po každom si oblížeš prsty!

Od výberu značky až po voľbu materiálov, existuje veľa spôsobov, ako zvýšiť kvalitu balenia a zdokonaliť zákaznícky dojem z vášho jedla so sebou. Dokonalé obalové materiály udržia vaše jedlo v takom stave, aby vyzeralo a chutilo, ako keby práve opustilo kuchyňu. Zozbierali sme pre vás základné tipy, ako udržať vaše pokrmy zabezpečené aj počas dlhých presunov.

Nájdite materiál, ktorý sa hodí k vášmu jedlu

Polievku nemôžete vložiť do papierového vrecka a pizza bude chutiť zle, keď ju vyberiete z plastovej nádoby. Každé jedlo má svoj ideálny obalový materiál, takže v závislosti od vášho jedálneho lístka, budete potrebovať rôzne obaly, aby všetko chutilo tak, ako má.

Bežné materiály obalov zvyknú byť z napríklad z papiera a kartónu. Ide o relatívne lacné a často aj recyklovateľné obaly z kraftu a vlnitej lepenky, ktoré sú ideálne ako krabice na koláče alebo na pizzu. Môžete sa rozhodnúť pre obaly z recyklovaného papiera, aby ste znížili svoju uhlíkovú stopu a ponúkli svojim zákazníkom ekologickú alternatívu. Medzi nevýhody papierových výrobkov patrí ich celková krehkosť a nasiakavosť.

Častou voľbou ešte stále býva aj plast. Plastové obaly sú však známe tým, že rýchlo strácajú teplo a zadržiavajú vlhkosť, čo vedie k navlhnutiu jedlu. Klasickú penovú nádoba zasa oceníte pre jej schopnosť udržať teplo jedál, ešte dlho po tom, ako odídu z kuchyne. Žiaľ, pena nie je recyklovateľná, kompostovateľná ani ekologická.

Okrem toho sa krehké penové nádoby môžu ohýbať a lámať, čo spôsobuje veľké starosti kuriérom aj zákazníkom. Dnes už existuje niekoľko nových druhov nádob, vrátane ekologických, vyrobených z cukrovej trstiny, ryžových šupiek a mnohých ďalších materiálov.

Odporúčame: Dokonalá hokkaido polievka: Jej chuti nik neodolá!

ekologický obal na burger

Zdroj: Depositphotos

Nechajte svoju značku vyniknúť

Hľadáte jednoduchý spôsob, ako rozšíriť svoj marketing? Namiesto drahej marketingovej kampane môžete upriamiť pozornosť na svoju reštauráciu práve pútavým obalom. Je to skvelý spôsob, ako urobiť z každej donášky jedla reklamu pre vašu prevádzku.

Tu je niekoľko tipov, ako na to:

• Udržujte svoje meno v popredí:

Vaša reštaurácia musí byť rozpoznateľná. Pridajte názov, logo a kontaktné informácie svojej firmy priamo na obal, prestieranie na stôl alebo do doručovacej tašky, aby vaši zákazníci nikdy nezabudli, odkiaľ pochádza ich chutné jedlo.

• Vytvorte konzistentnosť na všetkých platformách:

Vyberte si farebnú schému, logo a odlišné písmo, ktoré použijete vo všetkých svojich marketingových materiáloch. Od uniforiem až po tašky na vaše donášky, jednotný vzhľad môže viesť k vytvoreniu nezabudnuteľného zážitku.

• Najmite si profesionála:

Všetci máme umeleckú stránku, ale profesionálny grafický dizajnér má odborné znalosti na to, aby pozdvihol vašu značku. Preskúmajte možnosti a nájdite si spolupracovníka, ktorý dokáže spojiť vaše nápady a svoje schopnosti a pretvoriť ich do dokonalého konečného produktu.

Keďže jedlo so sebou nemôže sprostredkovať jedinečnú atmosféru prevádzky, môžete zvážiť pridanie niečoho “navyše” k vašim donáškam. Venujte svojim zákazníkom malé poďakovanie, kupón alebo zábavnú správu, aby ste vytvorili osobnejší prístup. Poskytnite im jednorazové príbory, koreniny a akékoľvek drobné doplnky k jedlu. Podobne im ponúknite možnosť vynechať príbory a papierové obrúsky, ak by sa chceli zachovať ekologicky.

Bude ťa zaujímať: Tyčový mixér vynikajúci darček pre každú ženu

druhy, veľkosti a kvalita obalov na jedlo

Zdroj: Depositphotos

Uprednostňujte trvanlivosť

Potrebujete obal, ktorý zvládne bezpečné vyzdvihnutie, doručenie a dlhú cestu medzitým. Ak chcete zistiť, či konkrétny obalový materiál vydrží pri štandardných dodacích podmienkach, zvážte nasledujúce:

• Silné tesnenie:

To je nevyhnutné pre bezpečné doručenie. Vaše jedlo sa môže počas dodávky otriasať a dokonca prevrátiť, preto dôkladne skontrolujte obal. Nechcete, aby jeho obsah skončil na podlahe vodičovho auta.

• Záťažový test:

Existujú nejaké slabé miesta v konštrukcii obalu? Uistite sa, že váš obalový materiál vydrží nápor, ktorý sa očakáva od dodávky a štandardnej manipulácie. Niektoré chatrné obaly stratia svoj tvar alebo sa rozpadnú skôr, ako vôbec opustia kuchyňu.

• Nasiakavosť:

Príliš savý obal sa začne rozpadávať už predtým, ako dorazí k dverám zákazníka. Môžete zvážiť materiály odolné voči vlhkosti, aby ste zabezpečili, že všetko príde v poriadku.

Navar si: Videorecept na cesnakovú polievku so zemiakmi

voľa správnych veľkostí obalov na jedlo z reštaurácie

Zdroj: Depositphotos

Veľkosť obalov podľa vašich porcií

Možno ste zažili nepríjemnú skúsenosť s umiestnením malého jedla do veľkej nádoby. Nielenže ide o zbytočné plytvanie, ale tiež sa takto jedlo necháva zbytočne kĺzať, čo spôsobí jeho poškodenie a neestetický vzhľad. Na druhej strane, ak je váš obal príliš malý, riskujete rozliatie či pretečenie. V ideálnom prípade by ste mali prispôsobiť veľkosť obalu veľkosti vášho pokrmu. V praxi to znamená držať na prevádzke viaceré veľkosti obalových materiálov.

Môže byť lákavé vyskúšať a kúpiť jeden štýl obalu pre všetky vaše donášky. To by mohlo znížiť náklady, ale zaručene to zvýši odpad a frustráciu vašich zákazníkov. Malé, veľké a stredne veľké balenia môžu zabezpečiť, že každé jedlo bude mať obal primeranej veľkosti.

V neposlednom rade nie je nič horšie, ako keď dostanete jedlo, ktoré má zmiešané rôzne zložky. Tento problém vyriešia dvoj a trojdielne obaly, ktoré umožňujú, aby sa do jednej nádoby zmestilo niekoľko rôznych potravín, čo vám ušetrí dodatočné náklady na balenie všetkého oddelene.

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE