Ideálny nástroj na chutné domáce omáčky a dresingy

Omáčky a dresingy sú neodmysliteľnou súčasťou gastronómie, pretože jedlám dodávajú chuť, textúru a robia ich vizuálne atraktívnymi. Používajú sa na dochutenie pestrej škály pokrmov, ako napríklad mäso, zelenina, cestoviny či šaláty.

Vyrábajú sa z rôznych surovín, čím sa dajú prispôsobiť danému pokrmu či chuťovým preferenciám. Pri ich príprave je na nezaplatenie tyčový mixér. Ten urýchli a uľahčí prípravu tým, že dresing získa požadovanú konzistenciu bez námahy.

Vyskúšajte: Domáci slivkový lekvár na chlebík aj do zákuskov

Ponorný mixér je vďačným pomocníkom pre všetky gazdinky i milovníkov gastronómie. Zíde sa v každej domácnosti, podobne ako parný generátor či iné domáce spotrebiče, ktoré šetria čas i energiu.

Zaujíma vás, čím je ponorný mixér výnimočný a zároveň chcete vyskúšať recepty na domáce dresingy? Čítajte ďalej.

Tyčový mixér ako pomocník pri výrobe dresingov

Príprava dresingov v pohodlí domova má viacero výhod. Viete, aké suroviny a v akej kvalite ste použili, chuť si doladíte podľa svojich preferencií, máte ich k dispozícii čerstvé bez konzervačných látok, dochucovadiel či farbív, šetríte peniaze a posúvate domáce varenie na vyšší level. O to viac vtedy, keď používate ponorný mixér.

Ponorný mixér Braun sa vyznačuje všestrannosťou, pretože dokáže mixovať, sekať, strúhať či krájať. To vďaka unikátnemu setu príslušenstva, ktoré si vyberiete podľa svojich predstáv a preferencií.

tycový mixér Braun

Zdroj: Braun

Oceníte aj vysokú kvalitu, inovácie a jedinečný dizajn. Vyberať si môžete z rôznych modelov s rozličným výkonom, spôsobmi ovládania, silou motora či už spomínaným príslušenstvom.

Ponorný mixér Braun disponuje čepeľami ActiveBlade s vertikálnym pohybom. Tie dokážu spracovať aj tvrdé suroviny s tým, že ušetríte až 40 percent námahy. Pri mixovaní získate až dvakrát jemnejšiu konzistenciu, pretože ActiveBlade čepele majú až o 250 percent viac reznej plochy.

Technológia SplashControl zaistí, že potraviny nešpliechajú do okolia, čím sa vyhnete čisteniu a upratovaniu po varení. SmartSpeed technológia zabezpečuje intuitívne ovládanie.

Dresing k cestovinám

Zdroj: Depositphotos

Chcete otestovať pozitíva ponorného mixéra? Vyskúšajte tieto domáce dresingy

Prinášame vám zopár jednoduchých receptov na domáce dresingy. Neváhajte a inšpirujte sa.

Dresing k cestovinám

Ak máte naponáhľo, skúste cestoviny so zeleninou dochutiť nasledovným dresingom.

Na jeho prípravu potrebujete:

  • ¼ šálky extra panenského olivového oleja,
  • 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 lyžičku medu,
  • 1 lyžičku dijónskej horčice,
  • soľ,
  • korenie a
  • petržlenovú vňať podľa chuti.

Ako postupovať?

Najprv si pomocou sekacieho nadstavca nasekajte cesnak a petržlenovú vňať. Do misky dajte olivový olej, pridajte cesnak s petržlenovou vňaťou, med i horčicu. Pomocou šľahacej metly dobre rozmiešajte.

Na záver pridajte čerstvé korenie, ktoré pomeliete nadstavcom na mletie kávy a korenia. Na záver dochuťte soľou a dresing dajte schladiť na 30 minút do chladničky.

Jednoduchý dresing k pečeným zemiakom

Zdroj: Depositphotos

Jednoduchý dresing k pečeným zemiakom

Ponorný mixér využijete aj pri príprave dresingu k pečeným zemiakom v šupke.

 Na prípravu potrebujete:

  • ½ šálky gréckeho jogurtu,
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany,
  • 1 lyžičku dijónskej horčice,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 1 lyžičku citrónovej šťavy,
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja,
  • soľ a
  • korenie podľa chuti.

Ako postupovať?

Do misky dajte grécky jogurt, kyslú smotanu, horčicu, olivový olej a citrónovú šťavu. Pomocou šľahacej metly zmes vyšľahajte. Cesnak spracujte pomocou sekacieho nadstavca a pridajte k zmesi. Nadstavcom na mletie kávy a korenia zomeľte čierne korenie a pridajte ho spolu so soľou k dresingu.

Ak máte radi originálne chute, do dresingu môžete pridať aj nakrájané kyslé uhorky poprípade sterilizovanú kápiu.

Zdroj úvodnej fotky: Braun

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE