Slaný koláč z mletého mäsa – oplatí sa vyskúšať!

Slaný koláč z mletého mäsa – oplatí sa vyskúšať!
  • 21.05.2022
  • Lenka Biba Slovak

Rýchle varenie z kvalitných surovín je veľmi obľúbené pre nejedného z nás. Teplé jedlo, pri ktorom sa stretne celá rodina, je dokonalou časťou ktoréhokoľvek dňa. Pri príprave jedla oceníme nielen skvelý výsledok, ale aj rýchlu prípravu. A práve preto vám prinášame tip na koláč z mletého mäsa, ktorý svojou chuťou zasýti celú rodinu. Veď kto by odolal voňavému slanému koláču s bohatou zemiakovo-syrovou krustou?

Mleté mäso v kuchyni

Mleté mäso je obľúbenou surovinou v slovenských kuchyniach. Je nielen šťavnaté, ale jeho príprava je aj veľmi rýchla. Jeho výhodou je, že ho kúpite už naporciované, môžete si tiež vyberať z rôznych druhov mäsa – bravčové, hovädzie, morčacie, prípadne ich kombinácia.

Inšpirujte sa: Tipy na rýchle jedlá na obed: 3 recepty do 30 minút

recepty z mletého hovädzieho mäsa

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie – mäsová časť

  • 500 g mletého mäsa (mix hovädzie – bravčové)
  • 500 ml hovädzí vývar
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 väčšie mrkvy
  • 200 g mrazeného hrášku
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, rasca, majorán

Ingrediencie – zemiaková časť

  • 6 – 8 kusov väčších zemiakov
  • 100 g strúhaného syra (podľa vašej chuti)
  • 50 g masla
  • 200 ml smotany na šľahanie (prípadne plnotučného mlieka)

Odporúčame: Najzdravšie potraviny podľa krajín: Konzumujete ich všetky?

koláč z mletého mäsa

Zdroj: Shutterstock®

Postup

  • Zemiaky očistíme a uvaríme domäkka. Scedíme a spolu so smotanou, maslom a soľou popučíme na redšiu kašu. Nakoniec zľahka primiešame syr a necháme stáť bokom.
  • Rúru rozohrejeme na 180 °C.
  • Vo väčšej panvici rozpálime olej a následne pridáme nasekanú cibuľu. Keď sa cibuľka osmaží dozlatova, pridáme mleté mäso a všetko spolu opečieme. Potom pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, hrášok a ochutíme soľou a koreninami. Keď sa všetky chute spoja, zmes zalejeme hovädzím vývarom. Necháme podusiť približne 15 minút. Nakoniec primiešame múku. 
  • Mäsovú zmes navrstvíme na dno pripraveného pekáča.
  • Celý povrch pokryjeme zemiakovou kašou, zarovnáme a pečieme v rozohriatej rúre približne 30 minút.

Zaujme vás: Najlepší bazový sirup podľa našich babičiek


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní