Polievky sú skvelou voľbou na každý deň. Ich príprava je rýchla a zasýtia na dlhý čas. A ak si vyberieme čerstvé, zdravé a chutné ingrediencie, výsledok bude stáť za to.
Obdobie špargle je už tu, a preto sme si pre vás pripravili recept na chutnú polievku z tejto vynikajúcej suroviny. Fantázii sa medze nekladú – preto je len na vás a vašej chuti, či zvolíte bielu alebo zelenú špargľu. Z oboch je polievka dokonalo chutná! Nech sa páči, nechajte sa inšpirovať.
Čo budeme na prípravu polievky potrebovať?
- 500 g špargle (bielej alebo zelenej)
- 1 polievková lyžica masla
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 2 – 3 stredne veľké zemiaky
- 1 cibuľa
- smotana na varenie
- soľ, mleté čierne korenie
Odporúčame aj: Najchutnejšia avokádová nátierka – ako ju pripraviť trikrát inak?
Postup
- Na rozohriatom masle speníme na kocky nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Po chvíľke pridáme na kocky nakrájané zemiaky, poprášime múkou a restujeme.
- Zmes cibule a zemiakov zalejeme vodou tak, aby bola ponorená vo vode. S vodou to ale neprežeňte, aby nebola polievka príliš riedka.
- Očistíme si špargľu a odrežeme z nej približne 1 až 1,5 cm z konca. Odrežeme aj hlavičky, ktoré si môžeme chvíľku povariť a na konci si nimi polievku dozdobiť.
- Očistenú špargľu pridáme do polievky k cibuli a zemiakom a privedieme k varu.
- Podľa chuti pridáme soľ a korenie.
- Keď je polievka uvarená, rozmixujeme ju ponorným mixérom a prelejeme cez sitko do druhého pripraveného hrnca – zbavíme sa tak vláknitých častí špargle.
- Do takto rozmixovanej polievky prilejeme smotanu na varenie a necháme všetko spolu prevrieť.
- Podávame podľa chuti s krutónmi, bylinkami či vopred pripravenými uvarenými hlavičkami špargle.
Zaujme vás: Kvások vs droždie: Viete, aký je medzi nimi rozdiel?