Špargľová polievka – HIT tejto sezóny!

Polievky sú skvelou voľbou na každý deň. Ich príprava je rýchla a zasýtia na dlhý čas. A ak si vyberieme čerstvé, zdravé a chutné ingrediencie, výsledok bude stáť za to.

Obdobie špargle je už tu, a preto sme si pre vás pripravili recept na chutnú polievku z tejto vynikajúcej suroviny. Fantázii sa medze nekladú – preto je len na vás a vašej chuti, či zvolíte bielu alebo zelenú špargľu. Z oboch je polievka dokonalo chutná! Nech sa páči, nechajte sa inšpirovať.

Čo budeme na prípravu polievky potrebovať?

  • 500 g špargle (bielej alebo zelenej)
  • 1 polievková lyžica masla
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 2 – 3 stredne veľké zemiaky 
  • 1 cibuľa
  • smotana na varenie
  • soľ, mleté čierne korenie

Odporúčame aj: Najchutnejšia avokádová nátierka – ako ju pripraviť trikrát inak?

špargľa recepty

Zdroj: Shutterstock®

Postup

  • Na rozohriatom masle speníme na kocky nakrájanú cibuľu do sklovita.
  • Po chvíľke pridáme na kocky nakrájané zemiaky, poprášime múkou a restujeme.
  • Zmes cibule a zemiakov zalejeme vodou tak, aby bola ponorená vo vode. S vodou to ale neprežeňte, aby nebola polievka príliš riedka.
  • Očistíme si špargľu a odrežeme z nej približne 1 až 1,5 cm z konca. Odrežeme aj hlavičky, ktoré si môžeme chvíľku povariť a na konci si nimi polievku dozdobiť.
  • Očistenú špargľu pridáme do polievky k cibuli a zemiakom a privedieme k varu.
  • Podľa chuti pridáme soľ a korenie.
  • Keď je polievka uvarená, rozmixujeme ju ponorným mixérom a prelejeme cez sitko do druhého pripraveného hrnca – zbavíme sa tak vláknitých častí špargle.
  • Do takto rozmixovanej polievky prilejeme smotanu na varenie a necháme všetko spolu prevrieť.
  • Podávame podľa chuti s krutónmi, bylinkami či vopred pripravenými uvarenými hlavičkami špargle.

Zaujme vás: Kvások vs droždie: Viete, aký je medzi nimi rozdiel?

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE