Žihľavová polievka plná vitamínov!

Už viete, čo si dnes pripravíte na obed? Máme pre vás skvelý tip! Pretože nie je nič lepšie, ako si jednoducho uvariť rýchlu a k tomu zdravú polievku plnú vitamínov.

Dnes vám ako inšpiráciu ponúkame žihľavovú polievku, ktorá v sebe obsahuje veľmi veľa vitamínov. Ak ste doteraz ešte neskúsili v kuchyni využiť túto rastlinu, právom označovanú za prírodný liek, neváhajte a vyskúšajte, výsledok vás milo prekvapí.

Ingrediencie na prípravu polievky

  • 400 – 500 g žihľavy
  • 1 cibuľa
  • 1 pór
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 väčší zemiak
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • soľ, korenie

Odporúčame: Najlepší bazový sirup podľa našich babičiek

polievka zo žihľavy

Zdroj: Shutterstock®

Postup

  • Na miernom ohni zohrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pór a jarnú cibuľku.
  • Keď budú cibuľky osmažené dozlatova, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a na kocky nakrájaný zemiak, restujeme.
  • Dusíme približne 10 minút, kým zelenina nepustí šťavu.
  • Následne túto zmes zalejeme vývarom a varíme, kým zemiaky nezmäknú, čo bude trvať cca 10 – 15 minút.
  • Pridáme listy žihľavy a necháme minútu povariť, kým listy „nezvädnú“ a nesparia sa.
  • Všetko spolu premiešame a polievku rozmixujeme.
  • Osolíme, pridáme maslo a smotanu a necháme všetko spolu minútku prevariť.

Nechajte sa inšpirovať: Máte zlé návyky pri upratovaní? Zbavte sa ich čo najskôr!

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE