RECEPT: Želé torta s vyrezávaným ovocím z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Želé torta s vyrezávaným ovocím z Pečie celé Slovensko
  • 24.09.2022
  • Redakcia .

Máte radi želé? Túto netradičnú pochúťku neobľubuje každý, no ak patríte k jej milovníkom, táto želé torta si vás získa. Želé je pripravené zo šampanského, takže si na tejto dobrote pochutnajú skôr dospelí. Vďaka vyrezávanému ovociu navyše vyzerá veľmi efektívne. Pripravte si ju podľa receptu od Alenky z relácie Pečie celé Slovensko. 

Suroviny na korpus:

  • 8 vajec
  • 240 g kr. cukru
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 320 g polohrubej múky

Suroviny na plnku:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g šľahačkovej smotany
  • 2 x vanilkového cukru
  • 200 g bielej čokolády

Želé zo šampanského:

  • 20 g želatíny
  • 400 ml šampanského

Želé z granátového jablka:

  • 600 g pyré z granátového jablka
  • 200 g kr. cukru
  • 30 g želatíny
  • 150 ml likér
  • 12 g pektín

Zdobenie:

  • 90 g želatíny
  • 250 g kr. cukru
  • 2 citróny
  • 300 g bielej čokolády na potretie torty

Ovocie:

  • melón červený, melón žltý, pitahaya, kumkvat, jahody, kivi, karmabola, pomaranč, limetka, jablko

Postup prípravy želé torty:

  1. Korpus – bielky vyšľaháme s cukrom do peny, spojíme ju so žĺtkami a prisypeme múku s práškom do pečiva ( klasická piškóta). Vylejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 25 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
  2. Plnka – šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha, pridáme mascarpone a roztopenú bielu čokoládu. Vyšľaháme tuhý krém.
  3. Želé z granátového jablka – želatínu necháme „napučať“ vo vode a medzitým si ohrejeme granátové pyré s cukrom a likérom. Pridáme želatínu, ktorú sme rozpustili v troške zohriatého pyré, vlejeme do formy a necháme stuhnúť.
  4. Tortu naplníme tak, že medzi korpusy s mascarpone krémom vložíme želé z granátového jablká.
  5. Zdobenie – želé zmiešame s cukrom, pridáme 1,5 litra vody, citrónovú šťavu a dôkladne rozmiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme asi 1 minútu. Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme chladnúť. Naplnenú a vychladenú tortu potrieme bielou čokoládou a poukladáme ovocie. Vlažným želé zalejeme ovocie na torte.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní