Rýchla paradajková polievka – ako z talianskej reštaurácie!

Rýchla paradajková polievka – ako z talianskej reštaurácie!

    • Zdieľaj:
  • 0

Taliansku kuchyňu milujú azda všetci. Krajina preslávená historickými mestami, vynikajúcimi cestovinami a ešte lepšími syrmi a vínami je obľúbenou dovolenkovou destináciou nielen Slovákov. Pokiaľ sa práve do Talianska nechystáte, pripravte si aspoň niečo, čo vám pripomenie túto prekrásnu krajinu. Naším tipom je rýchla paradajková polievka, ktorá vás dostane hustou konzistenciou a najmä jednoduchosťou, pretože ju budete mať naloženú na tanieri za 20 minút! 

Upozorňujeme vás, že zjedená bude ešte skôr a je vysoko návyková. Tajnú ingredienciu v nej pritom tvorí obyčajná cibuľa.

Ingrediencie

Na hustú a rýchlu paradajkovú polievku ako z talianskej reštaurácie potrebujeme:

  • 2 veľké cibule
  • 250 g lúpaných paradajok v konzerve
  • 500 g paradajkového pretlaku
  • soľ
  • korenie
  • trstinový cukor
  • čerstvú bazalku
  • olivový olej

Vyskúšaj aj: Fazuľové donutky bez múky a cukru

Hustá paradajková polievka

Zdroj: Shutterstock®

Postup

Pripraviť túto chutnú polievočku je veľmi jednoduché. Ak máte doma viac ako troch hladošov, odporúčame ingrediencie zdvojnásobiť.

  1. Rozpáľte si v hrnci olivový olej (nešetrite, urobí v polievke super chuť) a ošúpte si cibule. Tie pokrájajte na štvrťky a vhoďte do oleja.
  2. Cibuľu opekáme dosklovita, pokiaľ nezmäkne, poriadne ju osolíme, okoreníme a pridáme lyžicu trstinového cukru. Stále miešame, aby nám zmes neprihorela.
  3. Je čas pridať konzervu lúpaných paradajok. Pomiešame a necháme na miernom plameni bublať asi 5 minút.
  4. Vytiahnite ponorný mixér a zmes pomixujte dohladka, potom hrniec vráťte na plameň.
  5. V tomto bode pridáme všetok paradajkový pretlak a zamiešame, pridáme listy bazalky podľa chuti (môže byť aj sušená) a necháme spoločne prevrieť.
  6. Nakoniec polievočku ochutnáme. Ak je málo slaná, dosolíme, ak sa nám zdá kyslá pridáme troška cukru alebo medu.
  7. Ten, komu sa zdá polievka hustá, alebo jej chce mať viac, môže ju pokojne zriediť vodou, nepridávajte však viac ako 3 dl.
  8. Odstavíme z plameňa a podávame s nastrúhaným parmezánom a lístkom bazalky.

Želáme vám dobrú chuť!


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

Jahodová torta Fraisier z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

Jahodová torta Fraisier z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 09.02.2023
Medvedie labky z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

Medvedie labky z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 06.03.2023
RECEPT: Croquembouche s lieskovcovým praliné z Pečie celé Slovensko
KOLÁČE/DEZERTY

RECEPT: Croquembouche s lieskovcovým praliné z Pečie celé Slovensko

  • 0
  • 15.01.2023