Vlašský šalát - dokonalá klasika, ktorá konkuruje všetkým šalátom!

Vlašský šalát - dokonalá klasika, ktorá konkuruje všetkým šalátom!
  • 01.03.2023
  • Lenka Biba Slovak

Vlašský šalát je nesmrteľná a dokonalá klasika! Máme pre vás tradičný recept, ktorý veľmi ľahko a rýchlo zvládne naozaj každý. Inšpirujte sa a určite neoľutujete! Tento šalát je dokonalou kombináciou chutí tradičných potravín, ktorá naozaj zafunguje doslova u každého.

Poznáme to všetci – prekvapí nás nečakaná návšteva a my doma dokopy nič nemáme. ALE, to si iba myslíme! Pretože aj zo zdanlivo jednoduchých surovín dokážeme pripraviť dokonalú lahôdku nielen pre hostí, ale aj pre celú rodinu.

Vlašský šalát do tejto kategórie určite právom patrí, a preto si pozorne prečítajte celý postup jeho prípravy. Prekvapí vás jeho jednoduchosť, tradičnosť, ale najmä geniálna chuť.

Vlašský šalát

Aj keď je vôkol nás obrovské množstvo moderných, nových, originálnych a exotických druhov pokrmov, niekedy padne vhod vrátiť sa k starej osvedčenej klasike. A tou je aj náš neopakovateľný vlašský šalát!

A keď ho budete podávať s čerstvým chlebom či tradičnými rožkami, nehanbite sa naložiť si ho znova a znova.

Odporúčame: Domáce rožky z Pečie celé Slovensko

Vlašský šalát

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ingrediencie na vlašský šalát

  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 300 – 400 g jemnej / diétnej salámy
  • 5 vajíčok
  • 2 väčšie zemiaky
  • konzerva sterilizovaného hrášku
  • sterilizované uhorky
  • majonéza
  • soľ
  • chilli papričky (podľa chuti)

Neprehliadnite: Chlieb vo vajíčku 4-krát inak: Po každom si oblížeš prsty

Vlašský šalát

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Postup prípravy vlašského šalátu

  1. Na drobné kocky nakrájajte cibuľu, dajte ju do misky a poriadne posoľte.
  2. Natvrdo uvarené a vychladnuté vajíčka pretlačte cez malú mriežku – krájač na zemiaky, ktorý používame pri príprave napríklad vianočného šalátu.
  3. Rovnako cez mriežku pretlačte aj uvarené a očistené zemiaky.
  4. Jemnú / diétnu salámu nakrájajte na veľmi tenké, ale podlhovasté pásiky.
  5. Na malé kocky pokrájajte sterilizované uhorky – približne 5 kusov.
  6. K zmesi pridajte scedený hrášok z konzervy.
  7. Všetko spolu poriadne premiešajte a na záver pridajte celý pohár tradičnej majonézy.
  8. Zmiešajte, nechajte chvíľku postáť, aby sa chute spojili, a šalát je hotový!

Odporúčame aj: Halušky tu nenájdete. Aké sú najobľúbenejšie jedlá Slovákov?

Vlašský šalát

Zdroj: redakcia KAMzaKRASOU.sk

Servírovanie vlašského šalátu

Pri servírovaní vlašského šalátu popustite uzdu svojej fantázii a doprajte svojej rodine i svojim hosťom iba to najlepšie. Na spodok servírovacej misy poukladajte napríklad plátky šunky a salámy a na ne dajte vašu pripravenú pochúťku.

Všetko dozdobte čerstvou paprikou či uhorkou a nezabudnite na čerstvý chrumkavý chlieb alebo klasické tradičné rožky. Dobrú chuť!

Tip pre vás: Bryndzovo-slaninová roláda s jarnou cibuľkou z Pečie celé Slovensko


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní