Ako skladovať chlieb? Vďaka jednoduchému triku bude dlhšie čerstvý!

Ako skladovať chlieb? Vďaka jednoduchému triku bude dlhšie čerstvý!

Čerstvý, ešte rozvoniavajúci chlebík, prinesený priamo z pekárne, ktorý praská hneď pri prvom zahryznutí. Lahodné, že? Avšak, stáva sa aj vám, že vám chlieb v domácnosti dlho nevydrží? Niekedy, bohužiaľ, sa po jednom dni na chlebe vytvorí pleseň, vďaka ktorej veľakrát končí hneď v koši.

Ak ani vy nestihnete skonzumovať chlieb na jedno posedenie, tak je skvelou voľbou uskladniť ho v mrazničke. To však nie je ono. Chlieb takto stráca svoju lahodnú chuť, a dokonca občas nasaje všetky vône z mrazničky. Čo s tým? Aký je najlepší spôsob skladovania chlebu v domácnosti? 

Pozri aj: Nátierky z medvedieho cesnaku, ktoré si zamilujete

Ako uskladniť chlieb

Zdroj: pinterest.com

Ako skladovať chlieb? Potrebujete len 2 veci!

Tentokrát som zašla po radu k mojej babičke. Veď napokon, staré mamy poznajú vždy tie najlepšie vychytávky, ktoré zaručene fungujú. Tá moja má chlieb uskladnený v kuchynskej skrinke, no napočudovanie, aj napriek vlhkosti v kuchyni jej chlieb vydrží aj týždeň bez toho, aby sa na ňom vytvorila pleseň alebo aby stvrdol. Pýtate sa, ako to je možné? Jej tajomstvo spočíva v balení chleba. Moja babka je v tomto puntičkárka, a preto chlieb balí hneď 2-krát.

Najprv ho zabalí do papierového vrecúška (takto si chlieb vozíme z obchodu). Potom ho zabalí do kuchynskej bavlnenej utierky. Tá pohlcuje akúkoľvek vlhkosť, ktorá by sa mohla dostať k chlebu. Žiadna veda, že?

Zaujme ťa: Kuchynské spotrebiče – ako im nájsť v kuchyni to správne miesto?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Blažena Sádovská 16.05.22 18:32

BS
karma
100.00

Tiež balím podobne chlieb a veru dlhšie vydrží:))

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní