Prečo vymeniť chladničku?

Chladnička je jedným zo spotrebičov, ktoré má doma snáď každý. Život si bez nej už nevieme predstaviť, ukladáme do nej potraviny, ktoré by sa inak čoskoro pokazili. Keď si ju vyberáme, snažíme sa ju zladiť s ostatným vybavením kuchyne alebo jej veľkosť prispôsobiť počtu členov v domácnosti, dúfame, že nám bude dlho a dobre slúžiť.

Neuvažujeme o jej nahradení, ale príde čas, keď nebudeme mať na výber. Ako to vieme?

Odporúčame aj: Kuchynský robot vám pomôže aj pri receptoch pre deti

Chladnička môže byť nezbedná aj spotrebovať veľa energie

Dôvodov na výmenu chladničky môže byť hneď niekoľko, niektoré ale nie sú také závažné, aby sme hneď pristupovali k výmene. Možno stačí len drobná oprava a chladnička zase bude fungovať ako predtým, keď ale už má za sebou tie najlepšie roky, nie je nad čím premýšľať. Technológia sa mení a vyvíja, mení sa spotreba spotrebičov. Zatiaľ čo ešte pred pár rokmi išlo o ten najúspornejší, dnes môže patriť medzi najväčšie žrúty energie.

Pozri aj:  Druhy elektrických grilov, lebo nie je gril ako gril

Pozrite sa na energetický štítok

Energetický štítok je presne tým miestom, na ktorom zistíte, koľko chladnička spotrebuje energie. Porovnajte uvedenú spotrebu s dnešnými chladničkami. Ak je výrazne vyššia, zvážte, či nie je na čase zaobstarať si novú, úspornejšiu. Síce do nej budete musieť investovať, ale zase ušetríte na vyúčtovaní energií.

Chladnička

Zdroj: Okay

Má za sebou už niekoľko opráv?

Objavujú sa pri vašej chladničke stále nejaké poruchy, ktoré musí riešiť opravár? A oplatia sa vám tie opravy? Nezaplatili by vám náklady na ne novú chladničku? Ideálna životnosť chladničky je okolo 10 rokov, pokiaľ túto hranicu vaša chladnička atakuje, kúpte si radšej novú.

Keď je chladnička hlučnejšia ako predtým

Keď ste si chladničku priviezol domov, priadla ticho ako mačka, postupom času ale začala bzučať a vydávať zvuk. Niekedy stačí chladničku vyrovnať, alebo podoprieť do stabilnej polohy, a hučanie zmizne, keď to ale nepomáha, je najskôr čas ju vymeniť.

Priprav si:  Nátierky z medvedieho cesnaku, ktoré si zamilujete

Chladnička

Zdroj: Okay

Potraviny nie sú tak chladné, ako by mali

Prečo si chladničku kupujeme? Ukladáme do nej čerstvé potraviny, ktoré treba skladovať v chlade, inak podľahnú rýchlej skaze. Keď ale chladnička chlad neudrží, niečo je zle. Buď nedoliehajú dvierka a treba ich poriadne zatvárať, alebo už chladnička nedokáže udržať potrebnú teplotu a je čas zaobstarať si novú.

Motor sa môže začať prehrievať

Zdá sa vám, že je zadná časť chladničky príliš teplá? Nachádza sa v nej motor, takže je jasné, že táto časť bude teplejšia ako boky chladničky alebo jej dvere, na druhú stranu sa motor môže časom začať prehrievať. Keď k tomu dôjde, máte dve možnosti. Buď motor vymeníte (čo je nákladné), alebo si kúpiť novú chladničku.

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE