Jablkový koláč rýchlo a chutne - neodolá mu nikto!

Jablkový koláč je tradičný dezert, ktorý sa pripravuje z jednoduchých surovín a má vynikajúcu chuť! Tento koláč je obľúbený po celom svete a pripravuje sa v rôznych variantoch podľa receptúry. Základom jablkového koláča je krehké cesto z múky, masla, cukru a vajec.

Na vrchol cesta sa pokladú plátky jabĺk, ktoré môžu byť posypané škoricou, cukrom alebo citrónovou šťavou pre ešte intenzívnejšiu chuť. My sme si dnes pre vás pripravili trošku obrátenú verziu, ktorá vás prekvapí a poteší vaše chuťové poháriky!

Vôňa jablkového koláča - milujete ju aj vy?

Vôňa jablkového koláča je nádherná a lákavá. Keď sa pečie v peci, rozptyľuje sa po celej kuchyni a napĺňa ju sladkou, ovocnou arómou. Vôňa jemného cesta zmiešaná s korením a šťavnatými kúskami jabĺk vytvára neodolateľnú chuťovku, ktorá láka na prvú chuť. Je to vôňa, ktorá vie potešiť nielen zmysel čuchu, ale aj zmysel chuti a spomínaní na teplé rodinné chvíle pri stole.

Celý dom sa nádherným spôsobom nasiakne touto vôňou, pri ktorej neodoláte a vždy si pri nej privoláte nejaké sladké spomienky!

  • Jablkový koláč sa pečie v rúre a môže byť podávaný teplý alebo studený.
  • Často sa dopĺňa šľahačkou, zmrzlinou alebo ovocnou omáčkou.
  • Tento dezert je ideálny na oslavy, rodinné stretnutia alebo len tak ku káve.
  • Jeho sladká chuť a šťavnatosť jabĺk osloví každého gurmána.

Takže, ak máte chuť na niečo sladké a inšpiratívne, nezabudnite vyskúšať jablkový koláč. Vaše chuťové bunky vám určite poďakujú!

Dokonalý koláč s jablkami a so škoricou

Kombinácia chutí jablka a škorice je jednoducho dokonalá. Jablko pridá sladkú a šťavnatú chuť, zatiaľ čo škorica pridá do zmesi hrejivú a pikantnú arómu. Tieto dve chute sa perfektne dopĺňajú a vytvárajú nezameniteľnú kombináciu, ktorá ohrieva dušu a telo.

  • Jablko a škorica sa často používajú ako základné ingrediencie na výrobu koláčov, dezertov, ovocných šalátov alebo dokonca v teplých nápojoch ako je víno s jablkom a škoricou.
  • Ich kúzlo spočíva v tom, že dokážu priniesť do jedla či nápoja až neskutočnú hĺbku chuti a vône.

Takže neváhajte a vyskúšajte túto úžasnú kombináciu vo vašej kuchyni. Vaše chuťové poháriky budú určite nadšené!

Neprehliadnite: Poslom jari je aj medvedí cesnak: TOTO sú 3 recepty z neho, ktoré budú chutiť celej rodine

Fantastický jablkový koláč - aké budete potrebovať ingrediencie?

Koláč s jablkami a škoricou je klasický dezert, ktorý si zamilujete. Tento lahodný koláč je jednoduchý na prípravu a skvele chutí.

Na prípravu budete potrebovať:

  • 7 veľkých jabĺk
  • piškóty
  • 2 kyslé smotany
  • 160 trstinového cukru
  • maslo
  • 125 g polohrubej múky
  • 1 lyžicu škorice
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • štipku soli
  • 3 vajíčka
  • škoricový cukor, vanilkový cukor
  • mletá škorica na posypanie

Odporúčame aj: Chlieb vo vajíčku 4x inak: Po každom si oblížeš prsty!

Recept na koláč - ako na to?

  • Tortovú formu vymažte maslom.
  • Jablká olúpte, zbavte jadrovník a nakrájajte na kocky.
  • Do tortovej formy poukladajte piškóty a na ne dajte nakrájané jablká.
  • V mise zmiešajte vajíčka s cukrom, múku, štipku soli a vanilkový + škoricový cukor. a rozpustené maslo. Cesto dôkladne premiešajte dopenista.
  • Cestom prelejte jablká.
  • Koláč pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30-40 minút, kým nie je zlatistý.
  • Po vychladnutí ho polejte kyslou smotanou zmiešanou s vanilkovým cukrom.
  • Dajte ho stuhnúť do chladničky (ideálne noc) a pred podávaním ho posypte mletou škoricou.

Tento koláč s jablkami a škoricou je nielen lahodný, ale aj vonia nádherne. Užite si ho na večeru alebo si doprajte kúsok ako popoludňajšiu desiatu. Dobrú chuť!

Inšpirujte sa: Rýchla paradajková polievka – ako z talianskej reštaurácie!

Ďalšie recepty na jablkový koláč

Zdroj úvodnej foto: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Lenka Biba Slovak
 

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE